ÎN ULTIMELE 24 DE ORE, AU TRECUT FRONTIERA PESTE 30.800 DE CETĂȚENI ROMÂNI ȘI STRĂINI

Distribuie pe:

În ultimele 24 de ore, punctele de trecere ale frontierei au fost tranzitate de peste 30.800 de cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 18.300 pe sensul de intrare și 12.500 pe cel de ieșire din țară, informează miercuri IGPF.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, prin punctele de vamă au trecut și peste 17.300 de mijloace de transport, dintre care aproximativ 9.200 pe sensul de intrare și 8.100 pe sensul de ieșire din țară.

În zonele de competență - punctele de trecere și “frontiera verde” - polițiștii de frontieră au constatat 19 fapte ilegale (8 infracțiuni și 11 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 20.000 lei.

Valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 5.200 de lei, precizează IGPF.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră precizează că nu s-a permis intrarea în țară a 9 cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege, și, de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 3 cetățeni români din diferite motive legale.

Lasă un comentariu