PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS A DECLARAT MARȚI CĂ RECOMANDĂRILE ÎN CAZUL EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS DEVIN OBLIGAȚII

„Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției. Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă", a spus șeful statului după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

El a indicat că oamenii vor putea merge la serviciu și să-și facă cumpărăturile necesare.

„Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral", a mai spus Iohannis.

Șeful statului a menționat că s-a decis și folosirea Armatei pentru gestionarea situației.

„Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție", a afirmat Iohannis.

El a reiterat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani.

„Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale și astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani.

Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă", a subliniat Iohannis.

Șeful statului a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanță militară, care va fi redactată până la sfârșitul zilei, iar restricțiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

„Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții pe care tocmai le-am menționat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, care se va finaliza până la sfârșitul zilei de miercuri și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de astăzi", a spus Iohannis.

Lasă un comentariu