NUMĂRUL ANGAJAȚILOR DIRECȚIILOR DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A CRESCUT CU 4.000 LA NIVEL NAȚIONAL

Distribuie pe:

Într-o declarație de presă, susținută la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban a arătat că întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică a fost unul dintre obiectivele sale.

“La ora actuală, față de efectivele inițiale, în Direcțiile de Sănătate Publică numărul de angajați a crescut cu peste 4.000 la nivel național. Am implicat rezidenți, am implicat medici școlari, am implicat medici sau cadre medicale care au fost disponibile în diverse spitale care nu sunt în prima linie, pentru a putea să întărim capacitatea Direcțiilor de Sănătate Publică, care sunt extrem de greu încercate și care trebuie să deruleze proceduri, trebuie să facă față unor misiuni pentru care nu fuseseră pregătite. Din mers, trebuie să creștem sistematic capacitatea Direcțiilor de Sănătate Publică de a face față acestor evenimente”, a spus Orban.

El a adăugat că, în prezent, anchetele epidemiologice se derulează cu “o viteză crescută”.

“Anchetele epidemiologice și-au arătat, în mare măsură, rezultatele, prin diminuarea răspândirii. De asemenea, sistemul de izolare la domiciliu și, de asemenea, sistemul de carantinare”, a precizat premierul.

El a atras atenția asupra faptului că, în ultima perioadă, zeci de mii de cetățeni români s-au întors din țări precum Italia, Spania, Franța, Germania, în care numărul de cazuri diagnosticate pozitiv este foarte mare. În context, Orban a remarcat importanța activității DSP pentru a putea asigura controlul, procesarea tuturor declarațiilor și implementarea deciziilor de carantină și de izolare la domiciliu.

“Apreciez foarte mult activitatea DSP și îi felicit pe toți cei care s-au alăturat din mers și care susțin, practic, fără să aibă neapărat o pregătire necesară, pur și simplu învață zi de zi ceea ce trebuie să facă, își asumă riscuri și reușesc să ducă la decizii care să reducă riscul epidemiei”, a spus Orban.

Lasă un comentariu