PENTRU PROGRAMUL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE LOCALĂ, 212 MILIOANE LEI ÎN CONTUL UNITĂȚILOR ADMINISTRATIV-TERITORIALE

Distribuie pe:

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a virat în conturile unităților administrativ-teritoriale care au depus solicitări pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 508 obiective de investiții, finanțate prin cele două etape ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

În județul Mureș s-au efectuat plăți la Acățari, Apold, Band, Chețani, Eremitu, Fântânele, Mădăraș, Măgherani, Răstolița, Sângeorgiu de Mureș.

PNDL, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat, având ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate, accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul național de dezvoltare locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

“În timp ce stăm în casă și ne protejăm pe noi și pe cei din jur, România continuă, totuși, să muncească. Am virat autorităților locale o sumă importantă de bani în conturi, pentru facturile ce trebuie achitate firmelor care au executat lucrări prin PNDL și au respectat întocmai condițiile contractuale. Trecem prin momente dificile, din cauza pandemiei, însă trebuie să depunem toate eforturile pentru a construi în continuare în România”, preciza ministrul Ion Ștefan.

Lasă un comentariu