COVID 19 - PLATFORMĂ DIGITALĂ PENTRU A VENI ÎN SPRIJINUL CADRELOR DIDACTICE

Distribuie pe:

Platforma Digital pe educred.ro (digital. educred.ro), a fost lansată, zilele trecute, de Ministerul Educației și Cercetării, reprezentând un spațiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activitățile de învățare cu elevii. Dezvoltată de echipa proiectului “Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, cu sprijinul experților Institutului de Științe ale Educației (IȘE), platforma își propune să susțină cadrele didactice și elevii pentru continuarea învățării de acasă. Conține, de asemenea, o secțiune de Resurse Educaționale Deschise - RED, centralizate în secțiunea “Resurse ISE” a site-ului.

În acest spațiu virtual - digital.educred.ro - sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale și informații utile, în activitățile educaționale desfășurate. Toate resursele colectate pe platformă sunt gratuite.        

Cadrele didactice vor avea posibilitatea de a accesa resurse de învățare necesare pentru susținerea activităților la distanță cu elevii, instrumente digitale cu ajutorul cărora pot fi dezvoltate astfel de resurse, platforme de învățare colaborativă, adaptată contextului clasei de elevi (și resurselor de la nivel de școală), dar și instrumente utile de comunicare și colaborare la distanță, precum și comunități de învățare în care pot fi împărtășite experiențe și resurse cu alți colegi de disciplină.

Cadrele didactice sunt încurajate să se implice în acest efort de colaborare și sprijin, la nivel național, să împărtășească tuturor colegilor de breaslă resursele dezvoltate, prin completarea unui formular de încărcare, accesibil pe prima pagină a platformei, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Lasă un comentariu