JUDEȚUL MUREȘ, LA VEMURI DE PANDEMIE

Distribuie pe:

AZOMUREȘ PUNE LA DISPOZIȚIE LOCURI DE MUNCĂ IMEDIAT OCUPABILE!

Azomureș vine în sprijinul celor care traversează în această perioadă dificultăți cu privire la stabilitatea locului de muncă și pune la dispoziția celor interesați posturi imediat ocupabile. Pe perioadă determinată sunt disponibile posturi pentru operatorii manipulanți de marfă, iar pe perioadă nedeterminată posturi pentru operatori în industrie. De asemenea, există o listă actualizată de posturi, pentru diverse calificări, disponibilă pe site, https://www.azomures.com/posturi-vacante/ .

„Suntem conștienți că traversăm o perioadă dificilă, cu multe incertitudini, dar considerăm că trebuie să facem tot ce ne stă în putință să trecem împreună peste aceasta. Date fiind condițiile, am adaptat procedurile de interviu și cele de angajare la situația actuală, candidații fiind solicitați să furnizeze, cu maximă responsabilitate, date despre situația de sănătate. Detalii suplimentare se pot obține la telefon 0725/68.06.27 (între orele 8-16) sau prin email la recrutare@azomures.com. Azomures, partener activ al comunității locale”, precizează conducerea companiei.

 

PRIMARUL MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ, DR. DORIN FLOREA, DUBLU MESAJ PENTRU CETĂȚENI: „NU DESCHIDEȚI UȘA NECUNOSCUȚILOR! CUMPĂRAȚI PRODUSE LOCALE!”

Îi rog pe târgumureșeni să fie atenți, în aceste zile, mai mult ca oricând, la cine sună la ușă! După cum bine știm, în țară nu au intrat doar românii de bună credință, ci și multe persoane certate cu legea.

Vă rog să semnalați orice problemă la poliție, protejați-vă pe dvs. și proprietățile pe care le dețineți! Nu deschideți ușa necunoscuților, informați-vă doar din surse oficiale!

De asemenea, fac un apel la un gest firesc! În această perioadă dificilă, pentru a-i ajuta pe micii producători să-și păstreze angajații, cumpărați produse locale! Există oferte variate, de la produsele de patiserie și lactate, până la brânzeturi și produse de carmangerie, toate provenind de la producătorii autohtoni. Nu consider că e un efort pentru cetățeni un astfel de gest, deoarece cunoaștem deja produsele de calitate și suntem obișnuiți cu ele. (foto - administratie.ro)

 

PRIMARUL DIN SÂNGEORGIU DE MUREȘ TRIMITE MAȘINA CU MEGAFON PE STRĂZILE DIN COMUNĂ!

„Persoanele aflate in izolare nu pot părăsi locuința! Amenzile sunt foarte mari și se aleg cu dosar penal! Vârstnicii să nu iasă din case! Să ieșiți pe străzi doar dacă e ceva urgent! Va ajunge mașina cu megafon pe fiecare stradă a comunei să anunțe... pentru cei care, eventual, nu știu acest lucru!!!”.

Este mesajul primarului comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, care, totodată, le solicită celor care cunosc persoane de peste 65 de ani, singure sau bolnave, să apeleze numărul de telefon 0726/32.95.13 sau adresa de e-mail info@singeorgiudemures.eu, astfel încât primăria să-i poată ajuta pe vârstnici: „Noi vă ajutăm, dacă trebuie! Să ne dați informații, să-i putem ajuta pe vârstnici! Doar în privat să scrieți sau să ne contactați telefonic sau prin e-mail!”

 

VESTE BUNĂ PENTRU CONSILIERUL MUNICIPAL THEODORA BENEDEK: TESTUL PENTRU CORONAVIRUS ESTE NEGATIV!

Testul pentru coronavirus, al cărui rezultat i-a fost comunicat luni, 23 martie, este NEGATIV, informează prof. univ. dr. Theodora Benedek, consilier municipal, punând capăt speculațiilor și știrilor false vehiculate, în aceste zile, în spațiul public.

„Din cauza volumului mare de probe aflate în lucru la Cluj, abia astăzi s-a reușit interpretarea probelor care mi-au fost recoltate încă de sâmbăta trecută. În momentul imediat următor celui în care procedurile mi-o vor permite, mă întorc la muncă, în Clinica de Cardiologie, acolo unde în această perioadă este locul meu și unde oamenii au nevoie de mine.

Vă rog să fiți precauți și să urmați sfaturile și regulile stabilite de autorități.

Stați acasă! Haideți să ne facem bine!”, a scris Theodora Benedek pe pagina sa de socializare, la câteva minute după aflarea rezultatului.

 

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE MUREȘ - INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC

Conform Ordonanței de Urgență nr. 30/2020, care cuprinde măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, au fost modificate OUG 158/2005 și Legea 399/2005, acte normative care conțin reglementări privind modul de acordare a concediilor și indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate, astfel:

• Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni.

• Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020 și au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor, informează, într-un comunicat, ec. Rodica Biro, președinte director general al CAS Mureș. (sursa foto - telegrafonline.ro)

 

FUNDAȚIA PENTRU SMURD: STAI ACASĂ!

Pentru toți cei care cred că nouă NU ni se poate întâmpla! Pentru toți cei care cred că este doar... o gripă! Aceasta este o UNITATE de PRIMIRI URGENȚE! NU VREM SĂ AJUNGEM ACOLO!

STAI ACASĂ!

Informarea corectă a populației și oprirea răspândirii informațiilor false sunt extrem de importante pentru traversarea cu succes a acestei perioade dificile cu care ne confruntăm în prezent.

Informați-vă doar din surse oficiale! Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență „Fii pregătit” (fiipregatit.ro), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost actualizată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români, inclusiv în contextul existenței COVID-19 pe teritoriul țării.

 

LA REGHIN, SE ÎNCHID PARCURILE

În contextul situației actuale existente la nivel național și necesității instituirii unor măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul municipiului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis: „Este interzisă petrecerea timpului în spațiile de joacă special amenajate, precum și promenada în parcuri, fiind admisă doar traversarea acestora”. Măsura este valabilă pe întreaga perioadă în care România se află în stare de urgență, informează primarul municipiului, Maria Precup.

 

Lasă un comentariu