LA TÂRGU-MUREȘ A ÎNCEPUT DIAGNOSTICAREA SARS-COV-2

Distribuie pe:

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat, miercuri, că Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice a început determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2: “A început prelucrarea testelor primite de pe raza sistemului sanitar din județul Mureș. Pentru început, aici lucrează nouă persoane, dar numărul de persoane va crește în funcție de nevoile care vor exista, pentru că foarte curând va intra în funcțiune și un al doilea aparat, care a fost achiziționat de către Spitalul Clinic Județean Mureș.

Și acest aparat va funcționa tot în Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST. S-a decis ca cele două aparate de testare să fie în același loc, întrucât acolo există deja resursă umană, plus personal calificat care va veni de la Spitalul Clinic Județean”.

Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST Târgu-Mureș deținea aparatul Real Time PCR, însă a avut nevoie de acreditare și de reactivi pentru diagnosticarea SARS-COV-2.

În paralel, Spitalul Clinic Județean Mureș a achiziționat aparatura specifică de testare COVID-19, cu suma de 354.524,80 de lei, care a fost obținută din donațiile făcute de agenți economici și de către persoane fizice.

Prin intermediul celor două aparate, la Târgu-Mureș vor putea fi realizate peste 1.000 de teste zilnic. (agerpres.ro)

Lasă un comentariu