TINERII SĂ SE PROTEJEZE DE COVID-19 CA ȘI CUM AR FI BĂTRÂNI...

Distribuie pe:

Cercetătorii virusurologi americani, de la Școala de Sănătate Publică din Connecticut, citați de descopera.ro, susțin că tinerii par a fi mai rezistenți la infecția cu coronavirus, însă, în realitate, în cazul contaminării, plămânii lor se degradează în doar trei zile...

“Deși, în general, tinerii par a fi mai rezistenți la infecția cu coronavirus, în practică observăm că plămânii lor se degradează în doar trei zile de la instalarea virusului. În plus, virusul suferă mutații.

COVID-19 este un virus respirator despre care se cunosc prea puține lucruri. Momentan, noul coronavirus îi afectează, în general, mai puțin pe tineri, dar aceștia nu sunt invincibili. Pe cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc, fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, îi atenționăm că radiografiile tinerilor care ajung la terapie intensivă arată gravitatea bolii.

Radiografiile unui băiat de 28 de ani (nefumător, fără antecedente medicale, tipul sportiv, cu o dietă sănătoasă), intubat la terapie intensivă pentru infectare cu coronavirus, arată gravitatea bolii, plămânii acestuia fiind măcinați de pneumonie în doar 3 zile! Plămânii lui sunt negri, iar albul este pneumonie. Deja există tineri infectați cu o nouă tulpină.

Aceste mutații sunt strâns legate de viteza de contaminare și de gradul de severitate al bolii, situație care îngreunează atât procesul de depistare a unui tratament cu aplicabilitate generală, cât și realizarea unui vaccin.

Pe scurt, noul coronavirus suferă circa două mutații, lunar. Totuși, în China, la data de 3 martie 2020, au apărut primele două tulpini separate, deși acestea sunt aproape identice cu prima tulpină, deci ar putea fi anihilate printr-un singur vaccin.

În Brazilia și în Suedia au predominat contaminări cu mutații din grupul 4, în Italia și în Franța au atacat

atât virusul original, cât și mutația, în Elveția predomină infecții cu noul coronavirus nemodificat, la fel ca în Australia și în Statele Unite ale Americii.

Momentan, cazurile de vindecare din China au crescut, dar mutațiile pe care noul coronavirus le-a suferit de la apariție până în prezent transformă COVID-19 într-o boală cu o severitate mult mai mare.

Totuși, modul în care noul coronavirus suferă mutații și evoluează nu este unul neașteptat. Dimpotrivă, este exact ce ne așteptăm de la un virus să facă. Toate virusurile evoluează în mod continuu. Deși acest lucru nu ar trebui să ne alarmeze, recomandăm tinerilor să se protejeze de infectarea cu noul coronavirus, ca și cum ar fi bătrâni...”, atrag atenția oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu