MĂSURI EXTREME PENTRU COMBATEREA PANDEMIEI ÎN SINGAPORE - ÎNCHISOARE PENTRU NERESPECTAREA DISTANȚEI SOCIALE

Distribuie pe:

Cetățenii Republicii Singapore (unul dintre cele mai mici state din lume) riscă pedeapsa cu închisoarea până la 6 luni, dacă, în mod intenționat, vor sta prea aproape unii de alții, potrivit noilor reglementări, de o duritate extremă, adoptate, ieri, în lupta împotriva COVID-19. Autoritățile au impus noi măsuri pentru combaterea pandemiei, după ce barurile, cinematografele, teatrele au fost închise și evenimentele de amploare au fost interzise.

O măsură care vizează asigurarea “distanței sociale” - o abordare cheie folosită la nivel mondial pentru a stopa răspândirea pandemiei - este interdicția ca persoanele să stea la o distanță mai mică de un metru una de alta, în anumite situații, cum ar fi cozile de la magazine sau în alte locuri publice.

Conform noilor reglementări, cei găsiți vinovați de încălcarea regulilor riscă o pedeapsă de până la șase luni de închisoare și o amendă maximă de 7.000 de dolari americani.

De asemenea, și patronii de firme sunt obligați să ia anumite măsuri: să așeze scaunele la o distanță de cel puțin un metru între ele și să se asigure că oamenii păstrează distanța regulamentară atunci când stau la coadă.

Ei riscă aceleași pedepse, dacă se constată că au încălcat regulile.

Singapore, stat renumit pentru rata scăzută a infracționalității și respectarea strictă a legii și ordinii, a introdus reguli mai dure după ce s-a constatat o creștere a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, venite “de peste mări și țări”.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat, la începutul acestei săptămâni, că “trebuie să punem în aplicare măsuri mai dure, de distanțare, pentru a reduce la minimum expunerea la infecții”.

Singapore a raportat 683 de infecții cu COVID-19 și două decese, dar se bucură de aprecieri unanime pentru modul în care a abordat și gestionat situația, evitând, până în prezent, intrarea într-un blocaj total.

Pandemia cu răspândire rapidă a infectat peste o jumătate de milion de oameni în întreaga lume și a ucis peste 23.000. (sursa și foto - AFP)

N. trad. Republica Singapore este un oraș-stat insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Este situat în sudul Peninsulei Malaia (Malacca), 137 km nord de la ecuator. Conform unei analize publicate de Culture Trip în 2016, face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume (sursa - wikipedia.org)

Lasă un comentariu