INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT: VACCINUL ANTI COVIT -19 ESTE O REALIZARE ROMÂNEASCĂ!

Distribuie pe:

Pe site-ul “dcnews.ro” s-a publicat, la 23 martie a.c., ora 23.14, un articol semnat de Mircea F. Cristian și intitulat “Cum a ajuns China să se laude cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în ROMÂNIA. Prof. dr. Păunescu, situație incredibilă”. Articolul vine în urma celor afirmate de domnia-sa într-o emisiune la Realitatea TV în seara zilei de luni, 23 martie a.c. Profesorul dr. Virgil Păunescu este șeful catedrei de “Imunologie” a Universității de Medicina și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara. Profesorul Virgil Păunescu a afirmat că autoritățile chineze au “copiat” rețeta vaccinului anti COVID-19, dezvoltată de cercetătorii de la Timișoara, pe care ei au publicat-o cu cel puțin o lună înainte:

“La mijlocul lunii ianuarie, am văzut imaginile dramatice din China. Noi suntem un institut de cercetare în cancer și lucrăm de 7-8 ani la ceea ce se numește imunoterapie în cancer. A apărut o tehnologie un pic diferită de vaccinare, de manipulare a sistemului imun, de a recunoaște acele modificări foarte subtile pe care le suferă celula tumorală, ce este diferită de tehnologia care se folosește în obținerea de vaccinuri împotriva microbilor, bacteriilor sau a virușilor, și am hotărât cu colectivul nostru să abordăm problema aceasta a coronavirusului, a cărui structură a fost publicată de cercetării chinezi”, a declarat dr. Păunescu, în emisiunea “Jocuri de Putere”.

CONTACTAȚI DE AMBASADA CHINEI LA BUCUREȘTI

“Situația este mai comică decât întrebarea. În sensul că, după ce am pus această tehnologie pe site în jurul datei de 4 februarie, am fost contactați de Ambasada Chinei la București! Ei au văzut articolul, care cred că a și fost analizat în China. Și ne-au întrebat dacă suntem dispuși să ne pună la dispoziție toată tehnologia, dacă avem nevoie de bani sau de aparatură pentru a ne continua cercetările și, în general, dacă suntem dispuși să colaborăm cu cercetătorii chinezi, care erau disperați să găsească o soluție. Noi am spus că în privința banilor și a aparaturii este prematură discuția, dar am fi dispuși să colaborăm cu cercetătorii chinezi, pentru a dezvolta această tehnologie. Odată cu evoluția gravă a situației în China, ambasada ne-a anunțat că acum sarcinile lor nu mai țin de partea de cercetare, ci de altă natură”, a precizat în emisiune dr. Păunescu.

REACȚIA AUTORITĂȚILOR ROMÂNE

“Autoritățile române ne-au convocat săptămâna trecută... mai bine mai târziu decât niciodată, deși acum timpul contează foarte mult. Am făcut o teleconferință cu institutele de cercetare din țară și ne-au cerut să le spunem ce nevoi avem. Oricum, lucrurile sunt într-o mișcare greoaie. Ei colectează datele de la noi, vreo 10 institute, apoi le trimit la Ministerul Sănătății, acolo nu știu cine le analizează și hotărăște ce e important de finanțat și ce nu, după care se va organiza o competiție... habar n-am când or să vină banii. Revenind, noi am publicat și le-am spus celor de la Ambasada Chinei că noi le punem la dispoziție la liber toate informațiile”, a precizat dr. Păunescu.

CHINEZII SE LAUDĂ CU MUNCA ROMÂNILOR

“Noi nu am protejat informațiile, pentru ca ei să le poată folosi în orice moment în care consideră că le sunt utile. Surpriza a fost că noi am descoperit acum, de curând, în data de 3 martie, la o lună după ce noi am publicat aceste rezultate și după ce am avut discuțiile cu reprezentanții Ambasadei, un articol aproape identic publicat de un grup de cercetători chinezi. Ceea ce ne-a deranjat este că toată tehnologia înșirată acolo este identică cu ceea ce publicasem noi. Noi nu am avut pretenții privind dreptul de proprietate intelectuală, dar colectivul din China și-a rezervat dreptul de proprietate asupra întregii cercetări. Adică, practic, și-au pus și restricții de proprietate pe ceea ce fusese deja publicat de noi înainte”, a încheiat șeful catedrei de Imunologie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, profesorul dr. Virgil Păunescu, director și al Institutului de cercetări medicale “OncoGen”.

Lasă un comentariu