CINEMA ONLINE, PENTRU TIMPUL PETRECUT ACASĂ

Distribuie pe:

Dacă nu le-ați văzut încă, vă recomand câteva filme și seriale de pe internet: Producția sud-coreeană “My Holo Love”: Han este o tânără care suferă de o afecțiune cerebrală ce îi provoacă dificultăți în recunoașterea fețelor celor dragi. Pentru o mai bună integrare în societate, Han începe să folosească Holo, un program de inteligență artificială revoluționar. Dar, Han, chiar îl întâlnește și pe Go, asistentul creatorului lui Holo, deținător fizic al trăsăturilor mai mult decât dezirabile ale hologramei. Serialul discută dependența de tehnologie, dar și fascinația unei versiuni idealizate a oamenilor.

“The Coldest Game”, producție poloneză, în limba engleză, întâmpinată cu cronici foarte bune la premiera mondială din luna septembrie este un thriller cu spioni, cu acțiunea plasată în timpul Războiului Rece. Bill Pullman joacă rolul lui Joshua Mansky, un matematician genial, răpit de serviciile secrete americane și forțat să participe la o competiție de șah împotriva campionului sovietic en titre.

Lansat chiar pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, comedia romantică germană “Isi & Ossi” nu reinventează genul, dar creează bună dispoziție. Eroii vin din două lumi foarte diferite: ea e odraslă de milionari, iar el vine dintr-o familie plină de datorii. Ea visează la o carieră în gastronomie și, pentru că părinților nu le convine, îl folosește pe tânărul sărac, din suburbie, pentru a le forța mâna, dar … “cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

Filmul spaniol “La trinchera infinita” a fost recompensat, recent, cu Premiul Goya, pentru cea mai bună actriță (Belén Cuesta) și cu nu mai puțin de șase trofee, anul trecut, la Festivalul de la San Sebastian, inclusiv pentru regie, scenariu, și trofeul FIPRESCI. Acțiunea are loc în 1936, când Spania cade pradă fascismului. Un bărbat (Antonio de la Torre) este pus pe lista neagră și ascuns în propria casă, timp de trei decenii, de soția lui.

Realizat de Martin Zimmerman (Ozark, Narcos), serialul argentinian “Puerta 7” pornește de la o premisă interesantă: în țara în care locuitorii mănâncă fotbal pe pâine, o echipă populară, dar prea strâns legată de activitățile lumii interlope locale, este refăcută din temelii. Ce îi șochează pe fani este că la conducerea echipei este numită o femeie (Dolores Fonzi), care va rezolva multe probleme.

Filmul “The Last Thing He Wanted”, cu Anne Hathaway și Ben Affleck, este inspirat de romanul omonim al lui Joan Didion și are în centrul atenției o jurnalistă de succes din Washington care investighează, în 1984, o afacere de arme din America de Sud. Totul se schimbă când eroina își descoperă propriul tată (Willem Dafoe), fix în mijlocul afacerii. Pentru a-l salva, trece de cealaltă parte a legii, punându-și viitorul și viața în pericol.

“Altered Carbon” este unul dintre cele mai curajoase proiecte de televiziune ale deceniului. Anthony Mackie preia rolul principal, cel al sarcasticului și letalului Takeshi Kovacs, de la Joel Kinnaman. În sezonul doi îl vedem pe Kovacs pe o nouă planetă, dezlegând un nou mister, dar și căutând-o din răsputeri pe mult iubita sa Quellcrist (Renée Elise Goldsberry).

Lasă un comentariu