INFORMARE

Distribuie pe:

În județul Mureș, la data de 30 martie, ora 13.00, se înregistrează 4.225 persoane autoizolate la domiciliu și 293 de persoane aflate în spațiile de carantină. Până la această dată, un număr total de 997 de persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu, iar 42 de persoane au ieșit din spațiile de carantină. De asemenea, 45 de persoane din județul Mureș sunt internate cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.

În ultimele 24 de ore, polițiștii mureșeni au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara țării.

Astfel, peste 300 de polițiști din cadrul I.P.J. Mureș au desfășurat peste 460 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2.580 de persoane și peste 110 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate, cu privire la interdicţiile instituite, forțele de ordine au aplicat 297 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 446.000 de lei. Totodată, au fost controlate în trafic 580 peste de autovehicule și legitimate peste 1540 de persoane.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale.
Ieri, 29 martie 2020, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș a aplicat două amenzi în valoare totală de 4.600 lei la două unități de tip “market”, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției cu Coronavirus.

Lasă un comentariu