CORONAVIRUSUL AMÂNĂ TOATE COMPETIȚIILE MAJORE! ȘI EUROPENELE DE GIMNASTICĂ AU FOST SUSPENDATE

Distribuie pe:

Epidemia de coronavirus lovește în toate sporturile. La scurt timp după ce UEFA a anunțat că Europeanul de fotbal a fost amânat, și oficialii Forului European de Gimnastică au făcut un anunț asemănător. Atât Campionatul European masculin, cât și cel feminin, au fost amânate pentru o dată care va fi anunțată ulterior. Calendarul marilor competiții a fost dat peste cap. În an olimpic, sportivii nu mai pot urma planurile de pregătire în vederea calificării la Jocurile Olimpice. Este și cazul gimnaștilor care, în lunile aprilie și mai, ar fi trebuit să participe la Campionatele Europene. UEG a fost însă nevoită să ia măsurile cele mai potrivite în cazul epidemiei de coronavirus, care a dus până acum la suspendarea mai multor competiții, în toate sporturile.

Astfel, decizia a fost de a amâna Campionatele Europene, care urmau să înceapă luna viitoare. Competiția feminină ar fi trebuit să se dispute la Paris, în perioada 30 aprilie - 3 mai, în timp ce concursul de la masculin urma să aibă loc la Baku, între 27 și 31 mai. Oficialii Federației Internaționale nu au anunțat, încă, o dată la care se vor putea ține Campionatele Europene, dar, cel mai probabil, vor găsi o variantă pe care o vor comunica la finalul lunii aprilie.

Jocurile Olimpice, în pericol?

Având în vedere că multe competiții s-au amânat deja, cum este și cazul Campionatelor Europene de Gimnastică, sunt din ce în ce mai multe șanse ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie în pericol. Majoritatea competițiilor suspendate reprezentau criterii de calificare la Jocuri, cum este și cazul Europenelor de gimnastică. În cazul în care nu vor fi găsite date ulterioare la care să aibă loc acestea, sportivii nu vor avea cum să obțină biletele pentru Jocuri. România are doi gimnaști calificați la Tokyo: Marian Drăgulescu, la sărituri, și Maria Holbură. Cel mai titrat gimnast al României va participa astfel la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din cariera sa.

Lasă un comentariu