ÎN ACEST AN, ROMÂNIA A URCAT UN LOC ÎN TOPUL FERICIRII...

Distribuie pe:

În plină criză sanitară mondială, cauzată de noul coronavirus, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a publicat, cu ocazia Zilei Mondiale a Fericirii (20 martie), raportul privind cea mai fericită țară din lume, în anul 2019.

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, cei mai fericiți cetățeni din lume s-au declarat finlandezii, urmați de locuitorii din Danemarca, Norvegia și Islanda. În topul zece al celor mai fericite țări din lume au mai intrat Olanda, Elveția, Suedia, Noua Zeelandă, Canada și Austria.

Din cele 156 de țări evaluate, România se află pe locul 47, după ce anul trecut s-a clasat pe locul 48, țara noastră urcând un loc în topul fericirii.

Conform specialiștilor, cetățenii cei mai fericiți trăiesc în țări în care oamenii au un sentiment de apartenență, unde au încredere și se apreciază unii pe alții.

De precizat este și faptul că raportul pe anul 2020 se bazează pe datele colectate în anii 2018 și 2019, dar a luat în calcul și măsurile excepționale luate de țările incluse în studiu, cu scopul de a stopa pandemia de coronavirus.

Lasă un comentariu