ATENȚIE LA PRODUSELE ALIMENTARE COMANDATE PE INTERNET!

Distribuie pe:

Intensificarea comerțului online în această perioadă, inclusiv cu produse alimentare proaspete, refrigerate, congelate, preparate, uneori, împreună cu produse nealimentare, impune o atenție sporită a consumatorilor, fiind necesar ca aceștia să verifice modul de prezentare al ambalajelor și produselor achiziționate, precum și respectarea condițiilor de păstrare/depozitare specifice fiecărui tip de aliment, atrage atenția Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Pentru atenționarea consumatorilor cu privire la aceste aspecte, ANSVSA a elaborat un set de instrucțiuni care trebuie avute în vedere, de la efectuarea comenzilor on-line a produselor alimentare până la momentul primirii acestora:

• La cumpărarea online, consumatorii trebuie să urmărească atent cerințele privind comanda, livrarea și transportul, data expedierii alimentelor (în special pentru cele ușor alterabile) și respectarea condițiilor prescrise de păstrare și consum a acestora.

• Consumatorii sunt sfătuiți să verifice modul de prezentare, integritatea, separarea și ambalarea (pentru a evita contaminarea încrucișată), precum și respectarea condițiilor de păstrare specifice fiecărui tip de aliment.

• Data durabilității minimale / data limită de consum a produselor alimentare trebuie verificată la recepția acestora.

• Vânzarea la distanță a produselor alimentare presupune respectarea de către comercianți a acelorași cerințe referitoare la siguranța alimentelor ca și în cazul vânzării produselor în magazine.

• Cei care vând produse alimentare prin comerțul online trebuie să informeze consumatorii cu privire la datele de contact, caracteristicile alimentelor comercializate, termenii și condițiile de livrare, astfel încât aceștia să aleagă în cunoștință de cauză, înainte de a finaliza achiziția.

Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor, apelând gratuit, din orice rețea de telefonie, numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

Important! Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș pune la dispoziție numerele de telefon 0731/02.62.91 și 0731/02.62.97 pentru raportarea oricăror probleme întâmpinate în activitatea sanitar-veterinară generate de COVID-19. 

Lasă un comentariu