JUDEȚUL, ÎN LUPTĂ CU PANDEMIA

Distribuie pe:

SPITALELE SE PREGĂTESC PENTRU CE-I MAI RĂU

La Spitalul Clinic Județean Mureș continuă demersurile în vederea pregătirii pentru preluarea și tratarea unui număr mai mare de bolnavi confirmați cu coronavirus COVID-19, informează președintele Consiliului Județean, Péter Ferenc.

Se lucrează la reorganizarea clădirii spitalului de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, care va prelua pacienții cu COVID-19, în momentul în care capacitatea celor două clinici de boli infecțioase (desemnate, în prima fază, pentru a prelua pacienții cu COVID-19) va fi depășită.

„Consiliul Județean Mureș va sprijini în continuare eforturile Spitalul Județean pentru a asigura condițiile necesare tratării pacienților confirmați cu coronavirus.

Sprijinim demersurile necesare, fie că este vorba de investiții sau de achiziția unor echipamente și aparatură pentru îmbunătățirea și dezvoltarea capacității spitalului", ne asigură oficialul mureșean.

 

LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU-MUREȘ SUNT PREGĂTITE 11 LOCURI PENTRU CAZURI GRAVE DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS

Potrivit managerului SCJU Târgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac (foto), la Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) sunt pregătite 11 locuri pentru eventualele cazuri grave de infecție cu coronavirus și că vor fi pregătite în total 26 de locuri.

Dr. Puiac, citat de agerpres.ro, a declarat că unitatea medicală are pregătite și 65 de locuri pentru cazurile mai puțin grave și că, până în prezent (vineri, 27 martie - n.n.), aici nu a fost internat niciun pacient infectat cu noul coronavirus. „SCJU Târgu-Mureș este unitate pentru cazurile majore", a precizat managerul spitalului.

 

SIGHIȘOARA - ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ LOCALĂ ȘI BISERICA - ÎMPREUNĂ, LA VREMURI DE NEVOIE

În virtutea parteneriatului dintre municipalitate și Protopopiatul Ortodox, pe baza rapoartelor transmise de Direcția de Asistență Socială (DAS), prin intermediul Centrului Creștin Social Medical de Zi și al Centrului Social de Noapte „Sfântul Irineu", se asigură mese calde persoanelor în vârstă aflate în evidențele acestor stabilimente, informează primarul municipiului, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Angajații DAS, cu implicarea voluntarilor „Sighișoara Unită", fac eforturi susținute pentru a veni în sprijinul celor mai expuse categorii sociale - vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane fără aparținători, care nu pot părăsi domiciliul, ajutându-i în realizarea cumpărăturilor de primă necesitate. „Mulțumesc tuturor sighișorenilor care se implică în aceste acțiuni!" - transmite primarul municipiului.

În același context al grijii pentru cei aflați în nevoie, cu binecuvântarea ÎPS Irineu și în parteneriat cu municipalitatea și cu Fundația Pro Sighișoara din Elveția, Protopopiatul Ortodox Român Sighișoara, prin centrele sale social-filantropice, desfășoară, zilnic, o intensă activitate de ajutorare a peste 120 de persoane vârstnice, nevoiașe, precum și persoane izolate la domiciliu.

„Este o lucrare istovitoare, care presupune asumarea de responsabilități cu multă încărcătură de jertfă, emoție și altruism, prin excelență", afirmă părintele protopop Ovidiu Dan, precizând că, sub coordonarea sfinției sale, la nivel de protopopiat funcționează un comitet de acțiune, format din preoții: Boian Ioan Cosmin, Bleahu Petru, Ceușan Mircea, Avram Florin, Țara Ioan. „Vrednicii angajați ai centrelor noastre sociale, în colaborare cu toți preoții din jurisdicția protopopiatului, în parteneriat cu Comitetul local pentru situații de urgență și ajutați de mulți oameni de bine și inimoși voluntari, ne vom da toată silința pentru a oferi ajutor și mângâiere celor ce au nevoie în aceste zile delicate pentru toți", transmite părintele protopop.

 

SUB DEVIZA: „RESPONSABILITATE, COMUNITATE, ÎNCREDERE", AZOMUREȘ CONTINUA SĂ SPRIJINE SISTEMUL MEDICAL MUREȘEAN!

După ce, în urma apelului lansat de Spitalul Clinic Județean (SCJ) Mureș, Azomureș a contribuit, substanțial, la achiziția unui echipament complet pentru testare COVID-19, compania a decis, în aceste zile, să sprijine financiar eforturile medicilor de la același spital, în vederea pregătirii unor echipamente medicale pentru paturile suplimentare din secția de terapie intensivă. Demersul - precizează reprezentanții AZO - se impune deoarece, în cazul în care capacitatea celor două clinici de boli infecțioase din municipiu va fi depășită, SCJ va prelua cazurile de COVID-19. „Suntem convinși că orice acțiune în acest sens poate salva vieți din comunitatea noastră", se arată în mesajul transmis de conducerea companiei, conștientă că se impun măsuri suplimentare pentru pregătirea secțiilor ATI în spitalele din Târgu-Mureș.

 

ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE PENTRU „LUPTĂTORII DIN LINIA ÎNTÂI"

La finele săptămânii trecute, în județul nostru au intrat noi echipamente de protecție destinate instituțiilor aflate în prima linie de luptă împotriva Covid-19, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea".

Aceste dotări au fost repartizate Serviciului Județean de Ambulanță Mureș, Direcției de Sănătate Publică a Județului Mureș, Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, Spitalului de Boli Infecțioase Mureș, Spitalului din Reghin, Spitalului din Sighișoara, Spitalului din Târnăveni, Spitalului din Luduș, Unității de Primiri Urgențe Târgu-Mureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al Județului Mureș. În total au fost primite și repartizate peste 3.000 de măști, 3.945 combinezoane medicale, 20 de costume de protecție, 2.000 perechi de mănuși și 135 de litri dezinfectant TP2.

 

FAPTELE BUNE NU SE OPRESC NICIODATĂ!

Patronii firmei Friesland Campina din Târgu-Mureș au donat, zilele trecute, doi paleți cu produse lactate, destinate persoanelor în vârstă de peste 65 de ani din municipiul Târgu-Mureș care au nevoie de ele, anunță Claudiu Maior, consilierul primarului.

De asemenea, o firmă din afara orașului, al cărei administrator nu dorește să-și dezvăluie identitatea, a donat angajaților Primăriei Târgu-Mureș 1.000 de măști de protecție, scrie consilierul pe pagina sa de socializare.

Maior a precizat că, deși spitalele nu sunt subordonate Primăriei, ci Consiliului Județean, reprezentanții municipalității vor lua legătura cu directorii unităților medicale, iar dacă aceștia au nevoie și sunt de acord, o parte din măști vor ajunge la spitale.

 

 

Lasă un comentariu