ȘEDINȚELE CONSILIILOR LOCALE POT FI ORGANIZATE PRIN MIJLOACE ELECTRONICE

Distribuie pe:

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) recomandă tuturor reprezentanților autorităților publice să dispună restricționarea ședințelor Consiliilor locale, care presupun participarea unui număr mare de persoane, în contextul necesității prevenirii răspândirii infecțiilor COVID-19 și al instituirii stării de urgență, pe întreg teritoriul României.

Totodată, MLPDA a adus la cunoștință celor implicați și prevederile incluse în Ordonanța de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ, cu privire la modalitățile alternative de desfășurare a ședințelor de consilii locale, prevederi care pot ajuta la desfășurarea activității limitând riscul interacțiunilor persoanelor în grupuri numeroase.

Prezența consilierilor locali, în contextul prevederilor art. 50 din anexa nr. 1 la Decretul Președintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020, poate fi constatată prin orice mijloace electronice de comunicare considerate necesare, suficiente și legale în funcție de specificul fiecărei unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, informează Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Lasă un comentariu