PÉTER FERENC: CAPACITATEA DE TERAPIE INTENSIVE A SPITALULUI JUDEȚEAN VA FI DEZVOLTATĂ PRIN CONSTRUIREA UNEI CLĂDIRI NOI

Distribuie pe:

Consiliul Județean Mureș va construi o unitate spitalicească nouă, la Târgu-Mureș, în curtea Clinicii de Boli Infecțioase, situată pe strada Gheorghe Doja, dedicată exclusiv tratării pacienților confirmați cu coronavirus. Noua clădire va avea o suprafață de 1.362 m pătrați și o capacitate totală de 33 paturi ATI, distribuite în 19 saloane.

„În urmă cu 2 săptămâni, am avut primele discuții privind necesitatea extinderii capacității ATI a Spitalului Județean. Ca urmare a acestor discuții, Consiliul Județean Mureș a comandat proiectul pentru realizarea investiției inițiate de Spitalul Clinic Județean Mureș. Sunt recunoscător echipei de proiectanți din Târgu-Mureș și Cluj-Napoca, care au elaborat într-un timp record documentația tehnică necesară demarării lucrărilor. Proiectanții au propus o structură care poate fi construită într-un timp foarte scurt, în doar câteva luni" - a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Pe parcursul zilei de ieri, Primăria municipiului Târgu-Mureș a eliberat autorizația de construire, în regim de urgență, astfel realizarea investiției depinde acum de decizia Guvernului. Consiliul Județean Mureș va înainta o adresă Ministerului Sănătății, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru aprobarea finanțării lucrărilor. Valoarea estimativă a investiției este de 16,4 milioane lei. Consiliul Județean a purtat discuții prealabile cu reprezentanții guvernului, atât la nivel teritorial cât și la nivel central, privind finanțarea acestei investiții, astfel, avem speranța că aceasta se va realiza și noile saloane vor fi la dispoziția bolnavilor, încă din această vară.

Lasă un comentariu