PLATFORMĂ ONLINE PENTRU MICII PRODUCĂTORI DE LEGUME

Distribuie pe:

Pentru a identifica cele mai bune modalități de preluare a mărfii direct de la producători, de la începutul acestei săptămâni, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pus la dispoziția micilor producători un portal. Astfel, aceștia pot completa cantitățile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanțuri de retail.

„Pentru că este crucial ca în această perioadă fermierii să își desfășoare în continuare activitatea, pentru a asigura securitatea alimentară a României, recomandăm micilor producători să încarce în platforma www.rndr.ro/legume cantitățile de legume de care dispun", informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator, iar, ulterior, după completarea datelor, va fi transmis un e-mail de confirmare la adresa electronică indicată de producător. Producătorii din sectorul legumicol pot complet oferta, cu condiția deținerii unui atestat de producător/atestat valid, asumându-și, în același timp, responsabilitatea informațiilor publicate pe site.

„Este foarte important să se înțeleagă că această platformă se dorește să vină în sprijinul producătorilor agricoli din sectorul vegetal, care în această perioadă trebuie să își continue munca în ferme, în solarii sau în câmp. De aceea a fost creată, pentru ca noi, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, să îi sprijinim în dialogul cu marile lanțuri de retail, pentru a găsi soluții ca aceste produse să ajungă pe masa consumatorilor", declara ministrul Adrian Oros.

Lasă un comentariu