SURPRIZĂ PLĂCUTĂ: ROMÂNIA, PE LOCUL 4 ÎN UE LA NUMĂRUL DE PATURI PENTRU TERAPIE INTENSIVĂ!

Distribuie pe:

Deși citează date ale Biroului European de Statistică - Eurostat din anul 2017, site-ul politico.eu afirmă că România se clasează pe locul patru între țările membre ale Uniunii Europene (UE), în ceea ce privește numărul de paturi disponibile la Terapie Intensivă (ATI).

Recenta pandemie cu coronavirus a scos la lumină realitatea dură din spitalele europene, luate pe nepregătite de valul de îmbolnăviri. La nivelul UE, România se află printre cele mai dotate țări privind paturile din secțiile de Terapie Intensivă, la polul opus situându-se Italia, Spania și Marea Britanie.

„Europa a devenit continentul cel mai afectat de coronavirus, cu peste 200.000 de cazuri de infectare. Pandemia a scos la lumină realitatea dură din spitalele europene, luate pe nepregătite de valul de îmbolnăviri. La nivelul UE, România se află printre cele mai dotate țări privind paturile din secțiile de Terapie Intensivă.

În Italia, în doar 30 de zile de la izbucnirea epidemiei, s-au înregistrat peste 80.000 de cazuri de infectare, dintre care 8.000 au fost fatale. În Spania, în mai puțin de o lună, cazurile de infectare cu coronavirus au ajuns la 64.000, cu peste 4.800 de decese înregistrate.

În România, la fel, într-o lună, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). Primul caz de infectare cu COVID-19 în România a fost înregistrat pe 26 februarie", conform datelor publicate de politico.eu, la data de 27 martie 2020.

Potrivit topului prezentat de sursa citată, spitalele din Germania sunt, de departe, cele mai pregătite pentru a face față valului de pacienți, cu 29,2 paturi la Terapie Intensivă, raportat la 100.000 de persoane. Luxemburg, Austria și România se află în top, cu peste 20 de paturi la 100.000 de persoane.

La celălalt pol se află țări precum Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Spania sau Olanda, care se confruntă cu un dezavantaj major în lupta cu COVID-19, din cauza lipsei locurilor la ATI și a aparatelor de ventilație, raportat la numărul crescut de infecții.

Lasă un comentariu