0800.410.990 - TELVERDE PENTRU VETERANII DE RĂZBOI

Distribuie pe:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a creat o linie TelVerde pentru sprijinirea veteranilor și văduvelor de război, pe perioada stării de urgență, în perioada măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID-19. Aceștia pot cere ajutor, la numărul 0800.410.990.

„În prezent, 4.607 veterani de război și 126 văduve de război se află în evidențele Casei de pensii sectoriale a MApN, Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne și Casei Naționale de Pensii Publice.

Linia telefonică 0800.410.990 a fost deja pusă în funcțiune și este destinată semnalării situațiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii și văduvele de război, fără susținători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19. Programul de funcționare a liniei telefonice este între orele 8.00-20.00 (de luni până vineri) și între orele 08.00-16.00 (sâmbăta și duminica).

Operatorii liniei Telverde vor prelua solicitările de sprijin și vor înștiința echipele din țară, pregătite pentru rezolvarea situațiilor semnalate. Solicitările de sprijin pentru veteranii și văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistență medicală sau alte situații vor fi soluționate prin centrele militare zonale, județene și de sector, cu sprijinul autorităților locale, al Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București și comitetelor județene pentru situații de urgență.

Linia telefonică a fost realizată de Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcționarea acesteia este asigurată de Direcția calitatea vieții personalului a MApN", precizează MApN.

Lasă un comentariu