ATENȚIE! LICHID DE PARBRIZ PE POST DE ALCOOL SANITAR! CUMPĂRAȚI DOAR DIN FARMACII SAU DIN UNITĂȚILE AUTORIZATE!

Distribuie pe:

Poliția Română atrage atenția că mai multe persoane au început să reproducă alcoolul sanitar din lichid de parbriz, în scopul comercializării. În urma unei acțiuni desfășurate în mai multe județe (Prahova, Argeș, Ilfov), au fost confiscate aproape 3000 de recipiente de alcool sanitar, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, întrucât datele menționate pe etichetă nu corespund realității. Totodată, produsul nu are un miros specific spirtului medicinal sau unui alcool sanitar, ci emană un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul de a pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Au fost înregistrate 3 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală (faptă prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. b) și de falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse și, de asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, potrivit legii.

În urma perchezițiilor la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de falsificare sau substituire de alimente sau alte produse, au mai fost descoperite mai multe pet-uri, având aplicate etichetă cu inscripția ,,Alcool sanitar - dezinfectant pentru uz extern”, despre care există suspiciunea că nu reprezintă în realitate un produs sanitar, neavând miros specific.

De la locurile vizate au fost ridicate bunuri ce par falsificate sau substituite, precum și produse folosite la prepararea acestora, respectiv 40 de sticle a câte 500 ml etichetate, 13 sticle a câte 500 ml neetichetate și 244 de pet-uri a câte 5 litri cu etichetă specifică soluției de parbriz. Trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. (sursa - politiaromana.ro)

Lasă un comentariu