PESTE 70 DE PREOȚI ORTODOCȘI DIN JUDEȚ AU DONAT SÂNGE

Distribuie pe:

Peste 70 de preoți din cele cinci protopopiate ale județului Mureș s-au prezentat, luni dimineață, 16 martie, la prima oră, la Centrul de Transfuzii din Târgu-Mureș. Acțiunea de donare de sânge, lansată de arhiepiscopul Alba Iuliei, are ca scop ajutorarea celor care au nevoie urgentă de transfuzie. Au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, arhiepiscop al Alba Iuliei, care s-a alăturat campaniei Bisericii ortodoxe. Ierarhii speră ca exemplul lor să fie urmat de cât mai mulți credincioși.

Părinte Ghelasie, stareț Mănăstirea Sighișoara, a declarat pentru PRO TV: “Glasul bisericii de fapt e glasul lui Christos și atunci trebuie să răspundem apelului lui Iisus, pentru că așa cum a spus IPS, El a fost primul donator de sânge, iar eu sunt unul care am primit sânge o dată în viața mea. Am primit patru pungi de sânge, știu ce înseamnă să dai viața cuiva”.

La toate acestea, să mai adăugăm un alt exemplu, la fel de nobil. În urmă cu două săptămâni, reprezentanții asociației motocicliștilor din Cluj-Napoca, având peste 150 de membri, au decis să doneze sânge pentru semenii lor, căutând să dovedească faptul că sunt mai mult umani decât fioroși.

 

Lasă un comentariu