PE PLATFORMA ELECTRONICĂ FORMULAR.STS.RO - DECLARAȚIILE PE PROPRIE RĂSPUNDERE ȘI ADEVERINȚELE DE ANGAJATOR SE POT COMPLETA ONLINE

Distribuie pe:

De la sfârșitul săptămânii trecute, declarațiile pe proprie răspundere și adeverințele de angajator pot fi completate și online, fiind activă platforma electronică formular.sts.ro, singura avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, instituțiile abilitate avertizează asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

Platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs în baza colaborării cu Guvernul României Platforma, având suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Platforma operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite și, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Totodată, este foarte important de precizat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Lasă un comentariu