AZOMUREȘ REIA PRODUCȚIA ÎN CONDIȚII DE SECURITATE SANITARĂ EXTREMĂ!

Distribuie pe:

Compania Azomureș anunță finalizarea reviziei tehnice parțiale, începută la 1 martie, și reluarea producției, în condiții de maximă securitate sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19 cu care ne confruntăm.

Revizia tehnică parțială a presupus realizarea lucrărilor uzuale de mentenanță a instalațiilor, realizarea unor investiții programate și a unor lucrări speciale pentru reducerea zgomotului ambiental în timpul funcționării instalațiilor.

„Am reușit să facem tot ceea ce ne-am propus, iar lucrările au fost executate în siguranță și la un nivel calitativ ridicat. Începem să repornim instalațiile și cred că vom depăși cu bine și această etapă. Am intrat în revizie forțați de prețul foarte mare la materia primă principală, gazul metan, iar în plin proces am fost provocați să adoptăm soluții extraordinare din cauza epidemiei de Coronavirus. Din acest punct de vedere a fost o etapă foarte provocatoare și le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați, angajați Azomureș și angajații firmelor terțe. Avem încredere că vom putea să continuăm activitatea, în ciuda condițiilor dificile de acum. Vrem să fim în continuare un suport pentru angajații noștri, dar și pentru fermieri, care au nevoie de fertilizanți pentru culturile lor, implicit un contributor financiar către bugetul de stat care are acum mare nevoie de resurse", a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș, potrivit unui comunicat dat publicității la finele săptămânii trecute.

Printre măsurile speciale aplicate în această perioadă este și scanarea temperaturii corpului pentru personalul care are acces pe platformă și implementarea tuturor recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și ale autorităților naționale. Un procent semnificativ din personalul administrativ lucrează de acasă pentru a menține securitatea sanitară a unor procese cheie: achiziții, resurse umane, vânzări, contabilitate, plăți, comunicare. Până în acest moment, pe platforma Azomureș, nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu Coronovarius COVID 19, precizează conducerea companiei.

Conform caracteristicilor tehnice ale echipamentelor de pe platformă, pe timpul activităților de pornire a unor instalații, pot exista situații în care nivelul de zgomot ambiental să fie mai ridicat pentru perioade scurte de timp.

Azomureș, principalul furnizor de îngrășăminte pentru agricultura românească, rămâne constant în angajamentele pe care le-a luat față de întreaga comunitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător, respectarea normelor și legilor în vigoare și, totodată, este și va fi un etalon al profesionalismului, pilon semnificativ în economia locală, cât și cea națională, se mai arată în documentul citat. (sursa foto - romania-insider.com)

 

Lasă un comentariu