PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS: “LEGEA SE APLICĂ, SE IMPUNE, NU SE DISCUTĂ!”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a avut, ieri, o ședință de evaluare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19, cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu.

“Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în această perioadă, pentru protecția voastră, a fiecăruia, și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a arătat că măsurile privind instituirea stării de urgență și ordinele date de ministrul de Interne și de ministrul Sănătății au fost luate pentru protejarea sănătății populației și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

“Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și această situație de stare de urgență este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele și ordinele în vigoare”, a mai spus Iohannis, subliniind că aceia care “nu înțeleg sau care se fac că nu înțeleg” vor fi amendați.

“Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat”, a avertizat șeful statului. 

Lasă un comentariu