MARA TOGĂNEL, PREFECTUL JUDEȚULUI MUREȘ, ANUNȚĂ CÂTEVA VEȘTI BUNE...

Distribuie pe:

Prefectul județului, Mara Togănel, a anunțat, duminică, 5 aprilie, “câteva vești bune în legătură cu statusul gestionării pacienților infectați cu Covid-19 la Spitalul Clinic Județean Mureș”: “În 2 aprilie au fost suplimentate echipele de muncitori, iar vineri au fost finalizate toate lucrările la clinica din strada Gheorghe Marinescu nr. 1. A fost solicitat de urgență DSP Mureș privind modificarea planului tehnic de funcționare temporară a SCJ Mureș și transformarea Secției de Pneumologie în secție COVID-19, ca spital de eșalon 2 (acest lucru fiind solicitat expres în Ordinul MS nr. 553/29.03.2020). S-a dispus de urgență începerea lucrărilor la Secția de Oftalmologie, pentru crearea de sectoare pentru pacienți Covid-19 și NON-Covid-19, tocmai pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță”.

De asemenea, informează prefectul județului, s-a dispus livrarea de urgență, din magazia spitalului către secțiile clinice, a materialelor de protecție, astfel încât oricare dintre ele să poată prelua pacienți COVID-19, în funcție de bolile asociate și s-a stabilit un protocol de colaborare cu o fabrică de confecții, echipamente de protecție care, până la sfârșitul stării de urgență, va livra întreaga capacitatea de producție către SCJ Mureș.

Instituției Prefectului i-a fost solicitată alocarea a 13 corturi încălzite, pentru a asigura în cel mai scurt timp unități de triaj a personalului medical și a pacienților la toate secțiile aparținătoare SCJ Mureș, sens în care prefectul Mara Togănel a discutat, duminică, cu reprezentanții Armatei, pentru a răspunde solicitării SCJ Mureș, corturile urmând să ajungă la spital în cel mai scurt timp. 

Lasă un comentariu