DE LA “PANDEMIA VIRUSULUI”, LA “PANDEMIA HOTĂRÂRILOR NEÎNȚELEPTE”

Distribuie pe:

Stimată Redacție!

Vă rog, în numele meu și al tuturor pacienților cu probleme cronice de sănătate, izolați la domiciliu, țintuiți la pat, să binevoiți a da curs următoarelor nedumeriri care ne apasă în urma acestor Decrete și hotărâri de Guvern sau Prezidențiale, cu privire la această “pandemie” de Coronavirus! Hotărâri și decizii care impactează, în mod negativ și deosebit de grav, sănătatea noastră, și așa șubredă precum este!

Suntem un număr foarte însemnat de pacienți purtători de aparate și dispozitive medicale, precum: sonde vezicale, colostomia etc., care necesită schimbarea și înlocuirea lor periodică de către un personal de specialitate care știe și cunoaște PARTICULARITATEA fiecărui pacient și reacțiile simptomatice de la caz la caz!

Până acum, mulți beneficiam de schimbarea acestora la domiciliu, imobilizați la pat, iar unii dintre noi ne deplasam la Clinică sau secția de specialitate, din cadrul spitalului, pentru efectuarea acestor proceduri.

În urma apariției acestei “pandemii” cu coronavirus, noi, toți acești pacienți, suntem obligați să apelăm 112, de unde un echipaj din 2-3 persoane ne transportă la SMURD, unde ne vor tria pentru acest lucru și ne vor duce la medicul specialist, ajungând să fim în contact cu alți pacienți, poate infectați sau, de ce nu, cu cadre medicale netestate pentru contaminarea cu acest virus.

Vă întrebăm, oare cei care au gândit (?!) această procedură nu puteau găsi o soluție mai simplă?! Adică, pacienților cărora trebuie să li se înlocuiască aceste dispozitive, acest lucru să fie realizat la domiciliu?! Unii dintre acești pacienți sunt paralizați de ani de zile, sau fără un picior sau ambele.

Nu era mai simplu și din punct de vedere al securității infectării cu virus să se permită, în continuare, deplasarea unui asistent sau medic specialist din cadrul unor firme particulare de specialitate care să efectueze această procedură? Menționez că multe cadre medicale dețin firme autorizate pentru consult în cabinetele lor și deplasări la domiciliul celui bolnav. Dar cu aceste legi luate pompieristic, s-a interzis activitatea acestor medici și deplasarea lor la domiciliu! De ce? Un medic de familie nu poate cunoaște particularitățile fiecărui pacient, și nici nu are dexteritatea de a efectua corect aceste manevre, riscând deteriorarea dispozitivului sau aplicarea incorectă și, în final, sănătatea dau disconfortul bolnavului! Fiecare procedură având particularitățile ei, în funcție de pacient!

Permițându-se deplasarea la domiciliul unei persoane, s-ar reduce intrarea în contact a bolnavului cu “N” număr de persoane și evitarea contaminării lor.

Vă rugăm să ne faceți auzit acest strigăt de ajutor, în fața acelor “decidenți” care ne-au omis și, mai mult, ne-au complicat viața, punându-ne sănătatea în pericol, “plimbându-ne” cu ambulanța prin tot orașul, și în fața tuturor cabinetelor, majorând riscul de contaminare!

Vă rugăm să le transmiteți acestor decidenți să permită firmelor autorizate de asistență la domiciliu și să se ia în considerare colaborarea cu D.S.P.-ul și cadrele de specialitate ce compun această direcțiune!

Dorim să fim protejați și noi, nicidecum plimbați cu ambulanța și puși în fața unor contaminări cu multiple persoane, care ne pot pune în pericol sănătatea, și așa de șubredă, pe baza unor Decrete sau O.U.G.-uri luate în regim “pompieristic”, fără pic de rațiune!

Stopați “pandemia” hotărârilor necugetate și neînțelepte, în defavoarea celor mai vulnerabile categorii de pacienți!

Bolnavii țintuiți la Domiciliu!

Vă mulțumim pentru ajutor!

Cu stimă și recunoștință,

VLAD IOAN, pacient, pensionar de boală, Târgu-Mureș

 

Lasă un comentariu