MUNICIPIUL TÂRGU-MUREȘ PUNE LA DISPOZIȚIA PERSONALULUI MEDICAL SPAȚII DE CAZARE PENTRU PERIOADA DE CRIZĂ

Distribuie pe:

Dragi târgumureșeni, cu regret constat că această perioadă de criză este propice mediocrității, care se întrece în a ieși în evidență cu tot felul de aberații. Mă îngrijorează foarte mult ceea ce se vorbește în spațiul public pentru că, folosită emoțional, această perioadă poate duce la decizii greșite, cu urmări grave.

Nu văd poziții ale reprezentanților din Colegiul Medicilor, din direcțiile de sănătate publică (deși nu le mai iau în calcul, pentru că sunt politruci acolo, care spun ce vor liderii lor de partid). Medicii trebuie să lucreze, știu că este o situație dificilă, și fac apel la Consiliul Județean să asigure personalului sanitar echipamentele necesare.

Târgu-Mureș are o uriașă problemă, după ce a pierdut spitalul teritorial. Din acel moment trebuia să fim conștienți că vom avea un spital de categoria a doua! Noi trebuie să facem o analiză foarte serioasă și competentă cu specialiștii în domeniul sanitar, care să spună limpede care este necesarul pentru județul nostru. Aud tot felul de declarații cu privire la faptul că se construiesc noi spitale. Acum e nevoie de astfel de declarații pur electorale?

Trebuie făcută o inventariere clară asupra paturilor de reanimare de la toate clinicile din oraș. Trebuie ținut cont și de mediul privat, care e complementar, are dotări și ocupă un segment important. Nu te apuci și faci ca prostul sute de paturi de reanimare și nu știi cui te adresezi!

Nu confundați spitalul cu ceea ce există la ora actuală! Vorbim aici de stabilimente administrate de șefi de clinică, cu o activitate legată de UMF.

Îmi rezerv dreptul de a avea o discuție serioasă pe problema sănătății în Târgu-Mureș. Să nu creadă cineva că, făcând administrație locală, nu m-a interesat domeniul sanitar. Dimpotrivă.

Târgu-Mureș a avut și are vocație. Medicina târgumureșeană a rămas sustenabilă, dar și acest domeniu se năruiește din cauza unor oameni mărunți, care nu au înțeles și nu vor înțelege niciodată ce înseamnă acest oraș și unde poate duce mirajul numărului mare de studenți și a numărului mare de clinici inventate peste noapte. Îmi e teamă că vom ajunge în situația lui Ghiță Măcelaru și că personalul medical va ajunge să stea în fața secțiilor să invite oamenii în clinici la operație.

Cunosc foarte bine situația extrem de grea cu care se confruntă personalul medical în aceste momente dificile. Din acest motiv, am decis ca Municipiul Târgu-Mureș să pună la dispoziția personalului medical, care lucrează în spitalele din oraș, spații de cazare pentru perioada de criză creată de răspândirea coronavirusului. Am luat această decizie deoarece știu că în această perioadă personalul medical este expus riscului de infectare, iar izolarea este necesară pentru a-i proteja pe cei apropiați.

În acest sens, rog direcțiunile spitalelor să întocmească o listă cu personalul medical care are nevoie de cazare în spațiile oferite de Primăria Târgu-Mureș.

Cei care au prioritate sunt persoanele care lucrează în prima linie, și mă refer aici la personalul

din cadrul clinicilor de Boli Infecțioase, Unități de Primiri Urgențe, A.T.I.

Toate solicitările se transmit către Instituția Prefectului Județul Mureș, instituție care coordonează Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență.

În cazul în care spațiile vor permite, locurile de cazare pot fi puse și la dispoziția personalului din cadrul structurilor MAI, centralizarea acestor liste fiind făcută de către DSP Mureș.

 

Lasă un comentariu