O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ, PE TIMP DE PANDEMIE ȘI NU NUMAI...

Distribuie pe:

Fără a dispune de un vaccin anti-Covid-19, niciunul dintre noi nu poate elimina în totalitate riscul unei contaminări, iar experții estimează că acest vaccin nu va apărea pe piață poate mai devreme de 18 până la 24 de luni.

Alimentația cât mai sănătoasă cu putință este foarte importantă, atât sub aspect fizic, cât și psihic. Nu trebuie ținut un regim special, ci doar evitate alimentele procesate, acestea fiind bogate în zahăr.

Cele mai indicate alimente sunt, în general, cele mai valoroase din punct de vedere al conținutului alimentar. Carbohidrați complecși din fructe, legume și cereale integrale asigură o hrană consistentă pentru creierul nostru, furnizând treptat energia de care avem nevoie și pentru a ne stabiliza psihicul. O alimentație echilibrată presupune o varietate de produse bogate în vitaminele A, B, C, D și E, precum și mineralele fier, zinc și seleniu.

Vitaminele B, pe care le găsim în legume verzi precum broccoli sau spanac, în fasole, banane, ouă, carne de pasăre, pește și sfeclă roșie, sunt foarte importante pentru creier și pentru secrețiile de serotonină și dopamine, care ne dau o stare de bine. O lipsă a vitaminelor B6, B12 și a acidului folic (B9) duce la depresie.

Este, așadar, esențial să ne îngrijim de starea noastră de sănătate, care, potrivit unui număr tot mai mare de studii, influențează psihicul și comportamentul nostru.

Prebioticele și probioticele, care se găsesc în produse fermentate, cum ar fi kefirul, varza acră sau iaurt, pot reduce inflamațiile, stimulează starea de spirit și funcțiile cognitive.

Pentru a face față problemelor generate de izolarea impusă de actuala pandemie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă să nu se apeleze la tutun, alcool și droguri pentru stăpânirea emoțiilor. (sursa - dw.com)

Lasă un comentariu