IZOLAREA… PURIFICĂ AERUL DIN MARILE ORAȘE

Distribuie pe:

Poluarea aerului s-a redus în zonele urbane din Europa în timpul perioadelor de izolare adoptate pentru combaterea coronavirusului, conform imaginilor satelitare publicate luni, însă activiștii avertizează că locuitorii de la orașe pot fi mai vulnerabili la epidemie, relatează Reuters.

În orașe precum Bruxelles, Paris, Madrid, Milano și Frankfurt, dar și în China, s-a observat o reducere a nivelurilor medii de dioxid de azot nociv în perioada 5-25 martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit imaginilor transmise de satelitul Sentinel-5.

Situația coincide cu măsurile de izolare adoptate de numeroase țări europene unde s-a restricționat transportul rutier - cea mai importantă sursă de oxizi de azot - și s-a redus activitatea producătorilor industriali.

Noile imagini, publicate de Agenția Spațială Europeană (ESA) și analizate de organizația nonprofit Alianța Europeană pentru Sănătatea Publică (EPHA), demonstrează densitatea în schimbare a dioxidului de azot, un gaz ce poate provoca probleme respiratorii și cancer.

Potrivit EPHA, persoanele care trăiesc în orașele poluate ar putea avea un risc mai mare de a contracta COVID-19 deoarece expunerea prelungită la aerul nociv poate slăbi sistemul imunitar, îngreunând combaterea infecției.

Poluarea aerului provoacă aproximativ 400.000 de decese premature în fiecare an în Europa, conform datelor EPHA. (foto - frontiersin.org)

Lasă un comentariu