POEȚII VALOROȘI SUNT GENEROȘI!

Distribuie pe:

Afirmația din titlu este susținută de gestul frumos al poetului Ionuț Caragea, care, în condițiile izolării dictate de pandemie, își pune opera la dispoziția cititorilor pe internet.

Ionuț Caragea (n. 12 aprilie 1975, Constanța, România) este un scriitor de limbă română și limbă franceză, considerat de critica de specialitate unul dintre liderii generației de scriitori douămiiști, unii comentatori considerându-l chiar liderul acestei generații. Academicianul Giovanni Dotoli, una dintre personalitățile marcante ale Francofoniei, analizând volumul de poeme „Mon amour abyssal", consideră că Ionuț Caragea este un poet care onorează România și literatura europeană.

Ionuț Caragea este în egală măsură un talentat sportiv, triplu campion al provinciei Québec, cu echipa de rugby „Parc Olympique", 7 septembrie 2008, Montréal, Canada (foto).

Ionuț Caragea este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filialele Cluj, Iași, și filiala din Dobrogea; membru al Societății Poeților Francezi și al Societății Poeților și Artiștilor din Franța (din 2019); cofondator și vicepreședinte al Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Québec (din 2008); membru al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe, filiala din Canada; membru de Onoare al Societății Scriitorilor din județul Neamț; membru onorific al Fundației „Maison Naaman pour la Culture", Beirut, Liban (din 2012); membru al organizației culturale „Diversité artistique Montréal" (din 2009); membru al organizației culturale „Poetas del Mundo", Santiago, Chile (din 2009); membru al „Elis"- rețeaua românilor remarcabili din lume (din 2013); membru de onoare al Asociației Internaționale de Paradoxism (din 2014).

Recent, el a transmis, pe internet, un mesaj generos celor care îi apreciază creația, și nu numai lor:

„Dragi prieteni, dragi colegi, dragi iubitori de literatură, dat fiind faptul că ne aflăm în plină pandemie și expedierea cărților de hârtie reprezintă un pericol de infectare (am trimis cărți de hârtie numai unora dintre dv., înainte să apară primul caz de Covid-19 în Bihor), am decis să vă ofer spre lectură, prin intermediul site-ului meu oficial, mai multe cărți de poezie sau aforisme. Acest cadou vine în apropierea zilei mele onomastice (12 aprilie), când voi împlini 45 de ani și, totodată, 50 de cărți publicate.

Așadar, puteți citi peste 20 de volume de poezie, dintre care sper să vă rețină atenția volumele mele cele mai recente, «Iubirea mea abisală» și «Locuiesc în casa cu ferestre închise». Acestea din urmă au câștigat premiile «Francois-Victor Hugo» și «Mompezat», oferite de Societatea Poeților Francezi, cea mai veche și prestigioasă societate de poezie din Franța. Iar pentru cei care iubesc versul clasic mai mult decât versul alb, vă ofer și antologia «Eu la pătrat. Ediția a doua adăugită», această carte având girul criticilor Maria-Ana Tupan și Theodor Codreanu.

Celor care iubesc genul aforistic, le ofer spre lectură câteva volume de aforisme, în special volumul «Din spuma valurilor» și «Flori din părul veșniciei». Și în acest gen am obținut premii naționale și internaționale, precum Trofeul «Sapiens Piroboridava» sau Premiul «Naji Naaman». Menționez că volumul «Din spuma valurilor» a fost tradus și în Franța.

Lectură plăcută tuturor și să ne ajute Dumnezeu să scăpăm cât mai repede de această pandemie!

Cu drag, Ionuț Caragea"

Mulțumim pentru daruri, Ionuț Caragea și felicitări pentru cele 50 de volume!

La mulți ani frumoși și creatori!

Lasă un comentariu