ANIMALELOR DE LA ZOO LE ESTE DOR DE VIZITATORI...

Distribuie pe:

Animalele de la grădinile zoologice sunt victime colaterale ale pandemiei de coronavirus, îngrijitorii observând că majoritatea acestora sunt triste și suferă că nu mai au parte de interacțiunea cu vizitatorii.

„The Guardian", citat de mediafax.ro, prezintă situația Grădinii Zoologice Orana, din Noua Zeelandă, un parc natural care se întinde pe 80 de hectare. Din cauza pandemiei de COVID-19, și Noua Zeelandă este în carantină, oamenii stau izolați în case, însă animalele de la zoo nu știu asta și se prezintă în continuare, punctuale, la întâlnirea cu vizitatorii.

Îngrijitorii au observat că girafele își ocupă zilnic, la ora 15, locurile pe unde știu că trec oamenii, iar rinocerii ies la 15.15 și așteaptă să fie scărpinați pe burtă.

Gorilele, papagalii Kea, vidrele și suricatele merg dintr-un capăt în altul în țarcurile lor, doar, doar dau peste ființele bipede pe care s-au obișnuit să le vadă zilnic până acum. Însă animalele rămân singure, întrucât oamenii lipsesc, motivat, din peisaj...

„Aș putea jura că, în expresia gorilelor și a papagalilor Kea, se observă cum acestea își dau seama că se petrece ceva ciudat. Animalele par confuze, plictisite și chiar triste. Este evident că nu le priește singurătatea.

Ca să le mai ridicăm moralul, încercăm să le stimulăm suplimentar, prin mutarea în țarcuri noi, de unde pot interacționa cu alte animale, și prin jocuri. Lamele sunt scoase la plimbări lungi, în îngrăditurile leilor dăm cu parfum (care intrigă animalele și le face să scotocească pentru a găsi sursa mirosului cu care ele nu sunt obișnuite), iar pentru papagali, mâncarea e așezată în boluri-puzzle, care îi forțează să își pună mintea la contribuție pentru a se hrăni. Toate acestea țin animalele ceva mai ocupate, dar nu pot înlocui prezența oamenilor.

Și câinii dingo sunt afectați de lipsa oamenilor. Îi ducem la plimbare prin grădina zoologică, să întâlnească alte animale, ca să le treacă timpul mai ușor", a povestit Joanne Thomas, manager al Grădinii Zoologice Orana.

Lasă un comentariu