LA ZI PE FRONTUL LUPTEI ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Distribuie pe:

ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Până astăzi, 6 aprilie, în județul Mureș au fost confirmate 56 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Totodată, până astăzi la ora 13.00, în județul nostru se înregistrează 9.682 persoane autoizolate la domiciliu și 562 persoane aflate în spațiile de carantină. În ultimele 24 de ore, 846 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu și 77 din spațiile de carantină. De asemenea, 174 de persoane din județul Mureș sunt internate cu suspiciune de infecție cu Coronavirus.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a dezbătut ieri, 5 aprilie, un proiect de hotărâre referitor la obligativitatea utilizării unor mijloace de protecție pentru acoperirea gurii și a nasului (măști, eșarfe, fulare, etc.) în toate spațiile publice, spațiile comerciale, instituții publice, agenți economici și entități care derulează activitate cu publicul, farmacii, piețe agroalimentare și mijloace de transport public.
Având în vedere că, la acest moment, nu există posibilitatea de a asigura achiziționarea de măști de către fiecare cetățean al județului Mureș, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a luat decizia retragerii de pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre, astăzi, 6 aprilie 2020.

Polițiștii mureșeni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara țării.

În ultimele 24 de ore, peste 300 de polițiști au executat peste 400 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2380 de persoane, în peste 730 de locații și au fost supuse controalelor peste 130 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 296 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 797.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. Totodată, o persoană a fost mutată din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, ca urmare a nerespectării prevederilor legale incidente. Au fost controlate în trafic peste 925 de autovehicule și legitimate peste 1876 de persoane.

Exemplu: Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Ungheni au depistat la data de 05 aprilie a.c., pe raza localității Cristești, un bărbat de 29 de ani, din localitate, care nu a respectat măsură izolării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și a fost plasat în carantină instituționalizată.
Ieri, 5 aprilie, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș a controlat 3 unități de tip “market”, nefiind constatate nereguli.

INSTITUȚIA PREFECTULUI - JUDEȚUL MUREȘ

 

 

LA NIVELUL ÎNTREGII ȚĂRI

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.639 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 56 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Lasă un comentariu