PLANETA S-A REVOLTAT! PANDEMIA DE CORONAVIRUS REDUCE POLUAREA TERREI

Distribuie pe:

După atâtea vești catastrofale generate de pandemia de coronavirus, oamenii de știință din America și Europa, citați de descopera.ro, ne dau și vești neașteptat de bune.

Degeaba s-a insistat zeci de ani să diminuăm poluarea Terrei, prin renunțarea la activitățile generatoare de gaze toxice, care pur și simplu sufocau Pământul, oamenilor nu le-a păsat, nu au auzit...

Însă, pandemia de Covid-19 ne-a obligat să ne trezim la realitate. Suntem nevoiți să ne izolăm, să renunțăm la plăcerile inutile, care poluează (deplasări cu mașina, indiferent dacă este sau nu necesar, tăieri necontrolate de păduri, ședințe de... frumusețe, prin folosirea unor produse dăunătoare mediului, risipa de alimente, abandonarea la întâmplare a deșeurilor periculoase ș.a.).

Chiar dacă nu ne convine că planeta Pământ ne-a responsabilizat atât de dur, efectele benefice asupra mediului nostru de viață deja se simt, iar acest adevăr îl spun oamenii de știință de la Administrația Americană Aeronautică și Spațială (NASA) și Agenția Spațială Europeană( ESA).

“Este incredibil ce a putut să se întâmple, din cauza crizei sanitare, la nivel planetar. În țările puternic afectate de coronavirus, a scăzut drastic nivelul poluării, după ce activitatea cotidiană s-a oprit, iar multe fabrici care poluau puternic atmosfera și-au încheiat activitatea.

Imaginile captate de sateliții noștri arată cum norii de poluare se risipesc rapid în zonele unde activitatea a luat o pauză, iar emisiile de dioxid de azot au scăzut puternic. În aceste condiții, aerul a devenit cu 50% mai respirabil, mai ales pentru oamenii cu probleme grave de sănătate.

Desigur, era de dorit ca poluarea să se risipească în condiții mai bune, nu datorită unei crize sanitare mondiale, în urma căreia au murit până acum aproape 50.000 de persoane... Suntem aproape siguri că fără pandemia de coronavirus, întreaga planetă ar fi fost sufocată de poluare, iar specia umană ar fi avut mari probleme de supraviețuire”, afirmă oamenii de știință.

Lasă un comentariu