LA TÂRGU-MUREȘ - UN CORP SPECIAL PENTRU BOLNAVII CU COVID-19

Distribuie pe:

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a anunțat că unitatea spitalicească a înființat un corp special pentru bolnavii cu COVID-19, astfel încât să se evite precedentul din Italia, când cei cu coronavirus au intrat în contact cu ceilalți pacienți.

“Am împărțit spitalul în două părți - pentru pacienții care nu sunt infectați cu COVID-19, pentru că în această isterie generală trebuie să nu uităm că sunt și alți pacienți care necesită suportul SCJU, și corpul COVID-19, care să fie complet separate de restul spitalului, cu personal separat. Eu zic să învățăm din greșelile care s-au făcut, în special, în Italia, astfel încât să nu amestecăm cele două categorii de pacienți. Există un corp special COVID-19 în clinica de cardiologie pediatrică a IUBCvT, a Secției Clinice de Pediatrie și a Clinicii de Ortopedie Pediatrică a SCJU Târgu Mureș”, a explicat Claudiu Puiac, citat de agerpres.ro.

Managerul SCJU Târgu Mureș a arătat că spitalul a primit donații constând în materiale sanitare și a reușit să cumpere digitizare pentru aparatele de Roentgen mobil, astfel încât să se efectueze radiografii și să nu mai trebuiască transportate plăcile radiologice, ci să fie transmise direct radiografiile; de asemenea, a mai fost achiziționat și un alt digitizor pentru un alt aparat de Roentgen mobil, care a fost așezat în corpul COVID-19, ca să nu existe contact prea intens cu exteriorul.

Lasă un comentariu