UN ULTIM ONOR, DAR VEȘNICĂ AMINTIRE, DRAGUL NOSTRU VETERAN MARIN ȘTEFĂNESCU

Distribuie pe:

A plecat dintre noi, lăsându-ne îndurerați și cu profunde regrete, dragul nostru veteran gl bg (r) Marin Ștefănescu, modelul nostru de viață și de înalt profesionalism în slujba patriei și a semenilor săi, pornind de acum să își continue datoria printre îngeri și serafimi, de veghe mereu pe altarul țării sale ale cărei mari încercări le-a cunoscut, înfruntând focul și gloanțele. Arma tancuri e în lacrimi la pierderea unui bun comandant, cu o activitate de excepție în multe garnizoane ardelene, unde a semănat dragostea de patrie și de muncă în rândul tuturor subordonaților, cu o atitudine mereu prietenească și cu o forță uriașă de a cultiva nu doar valorile profesionale, în întreaga sa carieră militară, ci și valorile umane care îi mențin uniți, într-o echipă de neînvins, pe toți cei care îmbracă haina militară. Zâmbetul său ne va urmări mereu, la fel și deschiderea cu care ne-a împărtășit experiența sa de viață, o experiență vastă.

Nu a trecut o lună de când, așa cum ne promisese, veteranul Marin Ștefănescu a celebrat un Centenar de viață, ne-a promis că ne va fi alături la suta sa de ani și s-a ținut de cuvânt, dar azi, cu infinite regrete, ne luăm rămas bun de la camaradul nostru, onorându-ne de acum datoria de a-i cinsti veșnic memoria, de a menține vie candela neuitării lângă panoplia marilor noștri comandanți.

Luptător pe fronturile de Est și de Vest, prezent sub arme până când, în urmă cu 75 de ani, războiul înceta, iar patria sa își așeza din nou granițele firești, recucerite cu jertfă de sânge, gl bg (r) Marin Ștefănescu a continuat pentru totdeauna o luptă asiduă pe altarul patriei eliberate, dorind să urmeze cariera militară, întorcându-se de pe front cu o mare patimă pentru blindate. A învățat temeinic și i-a învățat apoi pe mulți alții tainele Armei Tancuri, a înaintat în carieră ocupând cu depline merite înalte funcții din ierarhia militară, iar în anii de pensie a rămas omniprezent printre oștenii care îl percep drept un model de urmat. A fost mereu înconjurat de nenumărați prieteni, prietenii țesute pentru totdeauna, și cu toții ne luăm un bun rămas, păstrând în suflet dragi și prețioase amintiri.

Cariera sa de peste 40 de ani și meritele sale recunoscute îl situează la loc de cinste în istoria militară, iar experiența sa rămâne călăuză și de acum înainte acolo unde a activat, în calitate de comandant, fie la Turda, la Cluj-Napoca, la Bistrița, la Târgu-Mureș. Gl bg (r) Marin Ștefănescu ne-a părăsit în plină primăvară, sădind de mulți ani muguri de speranță, speranța că mulți dintre cei care l-au cunoscut îi vor urma munca cu aceeași abnegație și perseverență. Rămân mărturie a devotamentului său nenumăratele distincții și decorații care i-au fost decernate: distincțiile Coroana României, Steaua României, Ordinul Apărarea Patriei, Meritul Militar și încă 24 de medalii acordate, pentru meritele militare deosebite, de către autoritățile românești și sovietice.

Un ultim onor, dar veșnică amintire, drag veteran și mult îndrăgit camarad!

 

Lasă un comentariu