CORONAVIRUS ÎN LUME - ELVEȚIA

Distribuie pe:

În Elveția, numărul persoanelor cu Covid-19 detectate a crescut cu 822, ajungând la 21.100 de cazuri, într-o singură zi. Cantoanele au raportat cel puțin 664 de decese până duminică la prânz, cu 43 mai multe decât în ziua precedentă.

Oficiul Federal de Sănătate Publică (FOPH) a declarat că numărul de decese în legătură cu boala pulmonară Covid-19 este 559, conform informațiilor primite din laboratoare și de la medici.

În ceea ce privește decesele înregistrate, nu se poate preciza dacă acestea au fost din cauza afecțiunilor preexistente sau au survenit exclusiv în urma contactării noului coronavirus.

Conform ultimelor situații făcute publice, numărul infecțiilor continuă să crească. Elveția are acum una dintre cele mai mari rate de infectați noi în Europa.

Incidența este de 246 de cazuri la 100.000 de locuitori. În ceea ce privește populația, cantoanele Ticino, Geneva, Vaud și Basel-Stadt continuă să fie cele mai afectate de pandemie. Cel puțin 2.354 de pacienți cu Covid-19 au fost spitalizați.

Potrivit BAG, 64% dintre morți erau bărbați.

Vârsta celor decedați a fost cuprinsă între 32 și 101 ani. 97 la sută dintre morți au avut cel puțin o boală anterioară. Cele mai frecvente trei afecțiuni preexistente au fost hipertensiunea arterială (66%), bolile cardiovasculare (55%) și diabetul (28%).

Numărul testelor efectuate pe Covid-19 a fost de până acum în jur de 158.000, 15% dintre acestea având rezultat pozitiv!

Lasă un comentariu