DE FLORII ȘI DE PAȘTI, APRINDEM CANDELA ÎN CASĂ!

Distribuie pe:

Biserica Ortodoxă Română (BOR) anunță că slujbele din duminica de Florii și din cea de Paști se vor ține cu ușa închisă, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavrius.

Slujbele din această perioadă, inclusiv cele de Florii și de Înviere, vor fi săvârșite în biserici, fără credincioși, la miezul nopții urmând să aprindem lumânarea de la candela din casă, să cântăm “Hristos a înviat” și să ne rugăm ca Dumnezeu să reaprindă în noi lumina credinței și speranței.

“În condițiile actualelor reglementări valabile în starea de urgență, slujbele din această perioadă, inclusiv slujba de Florii și cea a Învierii, vor fi săvârșite în biserici, fără credincioși. Aceștia le pot urmări sau asculta (pe cele de la Catedrala Patriarhală), în primul rând, prin intermediul Televiziunii și Radioului Patriarhiei Române, Trinitas, sau online, prin intermediul canalelor mediatice ale eparhiilor și parohiilor.

Firește că această modalitate de participare virtuală la slujbe, mai ales într-o perioadă atât de densă spiritual, cum este cea prepascală, nu este una care să poată suplini cu adevărat reala participare, dar în contextul trist și nefiresc prin care trecem acum, împreună, este o posibilitate de a rămâne sufletește aproape de viața liturgică a Bisericii”, a declarat pentru agerpres.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Lasă un comentariu