APEL PENTRU INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE ȘI TRANSPLANT DIN TÂRGU-MUREȘ: MEDICII AU NEVOIE URGENTĂ DE ECHIPAMENTE ȘI MATERIALE DE PROTECȚIE

Distribuie pe:

Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș și “Salvați Copiii România” fac un apel la strângere de fonduri pentru echipamente și materiale de protecție, astfel încât medicii să își poată exercita corect profesia, fără să pună în pericol viețile celor mai vulnerabili pacienți - nou-născuții - și pe ale lor proprii. E nevoie urgentă de măști chirurgicale, halate, mănuși de examinare, dezinfectanți de suprafețe și tegument, tablete clor și tunel de dezinfecție, în valoare totală de 300.000 de lei.

“În contextul pandemiei COVID-19, Institutul Inimii are nevoie de donații pentru achiziționarea de materiale de protecție pentru personalul medical. Operăm nou-născuți, practic, în fiecare săptămână, pentru că suntem deocamdată singurul centru național unde se pot face aceste intervenții pentru nou-născuți.

Orice ajutor ne este de folos, în contextul în care asigurăm urgențele de cardiologie și chirurgie cardiovasculară din întreaga Transilvanie, iar personalul medical trebuie protejat și ajutat!

A salva viața copiilor este, cred, cel mai frumos lucru, dar este și o muncă plină de responsabilitate”, sunt cuvintele prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș.

Mai multe spitale din București și din țară au primit, săptămâna trecută, aparatură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate din fondul de urgență deschis de “Salvați Copiii România”, pentru ca spitalele să poată face față pandemiei de COVID-19. Printre acestea se numără Spitalul “Grigore Alexandrescu” din București și Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde situația rămâne critică.

Până acum, peste 50 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală vitală, în valoare totală de 3 milioane de euro.

Notă pentru redactori: În România se nasc, anual, aproximativ 1.000 de nou-născuți cu malformații congenitale cardiovasculare care, conform opiniei specialiștilor, trebuie operați în primul an de viață. Aproximativ 10% dintre acești pacienți reprezintă urgențe care trebuie tratate chirurgical în perioada neonatală. Din estimările medicilor, în România se efectuează, anual, aproximativ 450 de intervenții cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu-Mureș. Începând cu anul 2005, au fost operați peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou născuți în urgență.

Numărul mare de intervenții chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant de la Târgu-Mureș - cele mai multe din țară - transformă într-o prioritate echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protecției în fața unui virus atât de agresiv.

Salvați Copiii România” a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 274.876 euro, prin solidaritatea, în principal, a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, DPD România, BCR, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. De asemenea, suma de 51.484 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este: Ștefania Mircea, coordonator program - stefania.mircea@salvaticopiii.ro, telefon 0751-01.05.33.

 

Lasă un comentariu