PROGRAMUL DE MINIMIS, ÎN AGRICULTURA JUDEȚELOR COVASNA, HARGHITA ȘI MUREȘ, SE ÎNCHEIE CU SUCCES

Distribuie pe:

Fundația Pro Economica, în calitate de manager al programului de dezvoltare economică în Transilvania, a reușit să finalizeze sarcinile întreprinse în cadrul programului de finanțare de minimis în agricultură, din județele Covasna, Harghita și Mureș, la termenul stabilit. Acest program a fost anunțat de către Dl. Magyar Levente, în luna mai 2019, în cadrul expoziției agrar AgroMania. În cadrul acestui program au fost înaintate peste 5.000 de proiecte din județele Covasna, Harghita și Mureș, urmând ca după evaluarea experților să fie semnate un număr de 4.758 contracte de finanțare. Prin intermediul acestui program, va ajunge la agricultori și întreprinderi cu activitate agricolă o finanțare totală de 18.718.261.082 de HUF (57.351,128 de EUR), sumă care este utilizată pentru cumpărare de echipamente și utilaje agricole, plantații, animale de prăsilă.

“Planul de lucru, într-un ritm alert, a fost aprobat anul trecut cu intenția ca agricultorii să beneficieze de echipamentele și utilajele agricole, plantațiile și animalele de prăsilă achiziționate deja din primăvară, deoarece suntem conștienți de necesitatea acestora în lucrările agricole. Deși colegii mei au lucrat peste puteri, cu verificarea și acceptarea cererilor de plată, din păcate nu aveam cum să prevedem actuala pandemie și efectele negative ale acesteia asupra economiei. Așa cum am planificat, Fundația a verificat și acceptat cererile de plată, în etape săptămânale, în ordinea cronologică a depunerilor, urmând ca și viramentele către furnizori să fie efectuate în fiecare săptămână. Banii pentru cererile care nu au fost încă onorate, urmează să fie virați în curând, dar din păcate fluctuația actuală a cursului valutar ar însemna o sumă mare de plată, în plus, din partea beneficiarilor.

După cum este cunoscut, Fundația alocă suma finanțării. Încercăm să evităm o povară în plus pentru agricultori, din acest motiv le cerem răbdare, de asemenea și furnizorilor, asigurându-i că în zilele următoare se vor face ultimele plăți.

Sper, sincer, că în curând cu toții vom putea să continuăm proiectele începute sănătoși și cu credința înnoită, și în curând vom veni cu rapoarte privind verificările la fața locului, din cadrul acestui program. În același timp, vom publica statisticile noastre finale pentru viitorul agriculturii din cele trei județe” - a declarat Kozma Mónika, președintele Fundației Pro Economica.            

 

Lasă un comentariu