DONAȚIA UNUI APARAT PENTRU RESPIRAȚIE ARTIFICIALĂ

Distribuie pe:

Clubul Rotary Téka din Târgu-Mureș donează un aparat pentru ventilație artificială Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență.

Rotary International, fondată în 1905, este o organizație de caritate internațională cu 1,2 milioane de membri care activează în peste 35.000 cluburi, în aproape toate țările din lume. Activitatea rotarienilor are ca scop îmbunătățirea calității vieții prin servirea comunității din care fac parte.

În urma situației grave creată în lume de pandemia de coronavirus, Clubul Rotary TÉKA din Târgu-Mureș s-a grăbit să-i ajute pe concetățeni. În colaborare cu Fundația Procardia, la data de 25 martie a achiziționat, din fonduri proprii, aparatul pentru ventilație artificială, portabil, multifuncțional, PAC Pneupacpara plus 310. Acest aparat, creat pentru a salva vieți, fost donat de Clubul Rotary Téka Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență.

Pentru efectuarea acestui act de caritate s-a renunțat la continuarea proiectului ecologic demarat în toamna anului 2019: “Ce pot face pentru planeta noastră?”

Membrii clubului au luat unanim această decizie în urma sugestiei lui István Nagy, președintele actual al cubului, ca răspuns la situația de urgență creată de pandemia COVID-19.

“Pentru noi este o prioritate salvarea a cât mai multor vieți și sprijinirea activității medicilor în situația dată”.

Clubul Rotary Téka dorește să se alăture și altor cluburi și implicit Districtului Rotary 2241 pentru a oferi resurse suplimentare necesare. Pentru asta va fi nevoie de implicarea locuitorilor orașului, a județului Mureș și a donatorilor inimoși în vederea colectării de noi fonduri.

Predarea aparatului a avut loc în ziua de 31 martie 2020, la Spitalul Clinic Județean, secția Anestezie și Terapie Intensivă, în prezența dr. Mircea Stoian, șeful secției.

Lasă un comentariu