SE PROPUNE UN ARMISTIȚIU POLITIC!

Distribuie pe:

În plină pandemie de coronavirus, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a propus marți, 31 martie 2020, un armistițiu politic, până la depășirea crizei.

“Acum, prioritatea este să sprijinim spitalele și instituțiile publice să facă față acestui tsunami care vine peste noi. Nu mai este suficient și nici productiv doar să arătăm cu degetul și să căutăm vinovați. Este momentul să se renunțe la orice tentativă de a panica oamenii doar din dorința de a fi vedetă la televizor sau pe Facebook. Nimeni nu are dreptul să caute câștig electoral folosindu-se de criza asta fără precedent, de tragediile unor familii și comunități.

Împreună cu colegii mei din PLUS am decis următorul lucru: nu vom mai face declarații politice! Intrăm într-un armistițiu politic total până la trecerea crizei în care ne găsim. Nu mai e timp acum de comentarii politice de pe margine. Suntem alături de instituțiile statului român și de eforturile pe care le au de făcut. O să susținem Președinția, Guvernul și autoritățile locale să traverseze cu efecte cât mai mici criza asta de proporții. Rolul celor care ne conduc acum este nu doar să guverneze aceste instituții, dar și să ne unească.

O să ne alăturăm efortului medical, economic și social, să contribuim cu tot ce putem noi la depășirea situației. Dacă suntem oameni responsabili, avem datoria să menținem echilibrul social, să evităm panica, să sprijinim oamenii să treacă peste încercarea asta. Și, cer instituțiilor statului să nu ezite să folosească toate resursele pe care societatea le poate pune la dispoziție.

Mă pun pe mine și pe toți colegii mei, cei 20.000 de membri ai PLUS, la dispoziția autorităților române. Sunt oameni cu experiență, unii dintre ei chiar cu experiență guvernamentală, care o să fie la dispoziția Guvernului să ajute în domeniile importante acum. Facem lucrul acesta fără nicio pretenție și fără nicio așteptare în schimb.

Nicio formă de speculă politică nu o să ne facă mai buni sau mai sănătoși. Acum, trebuie să rezolvăm urgențele și vom avea apoi timp să discutăm și despre vinovății, să tragem concluziile necesare și să învățăm să nu ne mai lăsăm folosiți de oameni fără scrupule. Dar vom face asta după ce trece criza”, a conchis Dacian Cioloș, citat de HotNews.ro.

 

Lasă un comentariu