NE VENTILĂM CU CE AVEM

Distribuie pe:

România a comandat 400 de ventilatoare necesare secțiilor de terapie intensivă ale spitalelor. Comenzile nu mai ajung în țară, din cauza statelor care și-au închis granițele. Premierul Ludovic Orban a promis că vor fi reparate ventilatoarele vechi, conform Mediafax.

“La ora actuală, există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau președinților din diferite țări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care, practic, au blocat ieșirile din țară ale ventilatoarelor. Căutăm soluții, încercăm să introducem în fabricație ventilatoare. De asemenea, vom apela la o soluție de a putea repara ventilatoarele care sunt stricate în momentul de față, astfel încât să mai punem în funcțiune 80-100 de ventilatoare suplimentare”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, la ieșire din sediul MAI.

Ministerul Apărării lucrează între timp la un proiect de ventilator, iar Ludovic Orban spune că în curând vor începe testele.

Lasă un comentariu