EUROPARLAMENTARUL CRISTIAN BUȘOI: ÎN DECURS DE 3 LUNI, UE VA PRODUCE TOATE ECHIPAMENTELE DE PROTECȚIE NECESARE CADRELOR MEDICALE

Distribuie pe:

Europarlamentarul Cristian Bușoi este președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European. El a dat un anunț prin care face cunoscut faptul că, în aproximativ trei luni, UE nu va mai fi dependentă de echipamentele de protecție din import.

“Împreună cu coordonatorii grupurilor politice din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o conduc în Parlamentul European, am avut o videoconferință cu comisarul pentru Piață Internă, Thierry Breton, reprezentantul Franței în Comisia Europeană, la care am discutat despre deciziile de ultimă oră ale Uniunii Europene în lupta împotriva COVID-19.

Obiectivul nostru principal este să protejăm industria europeană și să eliminăm barierele de pe piața internă, astfel încât toate materialele necesare cadrelor medicale să ajungă rapid acolo unde este nevoie de ele.

Comisarul Breton, care este responsabil și de industria europeană, ne-a asigurat că încă din primele zile ale crizei a luat legătura cu toți marii producători de măști și alte echipamente de protecție, utile personalului medical, precum și cu producătorii de ventilatoare pentru respirație, din toate țările UE. Toate companiile s-au mobilizat și au crescut producția de până la de trei ori, lucrând 24 de ore din 24. Mai mult, producătorii din industria auto și aeronautică s-au reorganizat și au adaptat liniile de producție pentru a fabrica ventilatoare necesare în secțiile de Terapie Intensivă. Industria textilă s-a adaptat, de asemenea, și a început să producă echipamente de protecție pentru personalul din spitale, iar acest lucru se întâmplă inclusiv România.

Cu tot acest sprijin din partea industriei europene, în aproximativ trei luni, UE nu va mai fi dependentă de echipamentele de protecție din import”, a anunțat, Cristian Bușoi, pe Facebook. A mai avertizat că “sectorul industrial trebuie pregătit și sprijinit să facă față cererii mari, care va veni în perioada următoare nu doar din UE, ci și din Marea Britanie, SUA și Africa” (...) “Este vital să protejăm companiile și industria. Uniunea Europeană nu trebuie să ofere doar consultanță în această perioadă, ci și un sprijin financiar consistent, fără precedent pentru companii. Este clar că avem nevoie de un răspuns economic global la această criză medicală, de flexibilitatea deplină a normelor fiscale ale UE și revizuirea normelor privind ajutoarele de stat. Fiecare euro disponibil trebuie utilizat pentru a proteja sănătatea, viața și traiul cetățenilor. Cele 37 de miliarde de euro din Inițiativa de Investiții, din care României îi revin 3,1 miliarde, trebuie folosiți pentru ca IMM-urile și sectorul de sănătate să aibă lichidități”, a mai spus Bușoi. “În calitate de președinte al ITRE, dar și ca medic, i-am cerut comisarului Breton măsuri imediate și garanția că Executivul european va sprijini sectoarele cele mai afectate de această criză. Comisia Europeană trebuie să fie alături de IMM-uri, de sectorul medical și de toate companiile care și-au reorganizat producția, pentru a suplini lipsurile din lanțul de aprovizionare. Uniunea trebuie să fie capabilă să răspundă tuturor cererilor din piață, rapid și consistent”.

Este interesant, dar populația, cel puțin din România, vrea soluții pentru prezent, mai puțin pentru viitor. În prezent, ne confruntăm cu o epidemie, cu lipsă de medicamente, de echipamente. Peste trei luni ne vom număra îmbolnăvirile și decesele. Dacă va mai fi nevoie de echipamente sau nu, pot să stea în stoc, fiindcă nu cer de mâncare. Deocamdată, echipamentele se procură din China, chiar dacă se produc și la noi în țară, fiindcă, acolo unde logică nu e, nimic nu e...

 

Lasă un comentariu