REZIDENȚA PENTRU SENIORI “VALEA IZVOARELOR” A INTRAT ÎN CARANTINĂ VOLUNTARĂ

Distribuie pe:

REZIDENȚA PENTRU SENIORI VALEA IZVOARELOR, care oferă îngrijire și asistență medicală unui număr de 120 de persoane, cu vârste cuprinse între 65 și 97 de ani, continuă măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus și INSTAUREAZĂ CARANTINA VOLUNTARĂ, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 30 martie 2020, ora 07.00.

Efectul disproporționat al virusului, asupra vârstnicilor, arătat de situațiile din Spania, Italia, Statele Unite ale Americii sau în alte țări în care comunități de seniori sunt devastate de acest cumplit virus, impune măsuri imediate, rapide, decisive și fără precedent, care să protejeze Rezidența și sistemul județean de sănătate, de o presiune semnificativă și chiar un posibil colaps, cauzat de un posibil număr foarte mare de cazuri, raportat la numărul limitat de paturi, în contextul actual.

Asociația VALEA IZVOARELOR s-a pregătit pentru acest scenariu, instruind angajații cu privire la riscuri și modalități de limitare a acestora și prin extinderea protocoalelor de control al infecțiilor. Decizia fermă, proactivă, de instaurare a carantinei voluntare, care implică izolarea totală a Rezidenței de exterior, răspunde rapid și eficient nevoilor momentului, respectiv protejarea sănătății și a integrității angajaților și rezidenților a căror vârstă înaintată și stare de sănătate fragilă îi face să fie prima grupă de risc în actualul context epidemiologic.

“Cred că niciunul dintre noi nu a trăit vreodată o astfel de situație. Pandemia noului coronavirus (COVID-19) a afectat, practic, fiecare român, fiecare european, a închis școli și multe afaceri, a perturbat ritmul vieții noastre de zi cu zi. Ca lider în îngrijirea persoanelor în vârstă, în județul Mureș, găzduind cel mai mare număr de rezidenți din zonă, avem o răspundere uriașă, pe care ne-o asumăm cu deplină responsabilitate, atât față de rezidenți, cât și față de personalul nostru. Carantina voluntară în care am decis să intrăm pentru următoarele 14 zile, vine după alte măsuri ferme de protejare, pe care le-am luat încă de la începutul lunii martie și care au fost susținute și apreciate de către rezidenții noștri și familiile lor”, declară Călin Sarchiz, CEO al VALEA IZVOARELOR SENIOR LIVING.

ANGAJAȚII VALEA IZVOARELOR SE ALĂTURĂ MĂSURILOR ȘI VOR STA 14 ZILE ÎN IZOLARE, ALĂTURI DE REZIDENȚI.

Lasă un comentariu