ACTUALITATEA JUDEȚEANĂ

Distribuie pe:

SOLIDARIS PENTRU… SOLIDARITATE

Cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, Crucea Roșie - Filiala Județeană Mureș și Asociația SOLIDARIS, precum și mai multe organizații partenere, au lansat programul SOLIDARIS pentru a oferi asistență rapidă la nivel județean celor care se confruntă cu dificultăți din cauza epidemiei COVID-19, informează președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Organizațiile implicate oferă sprijin atât prin distribuția de pachete alimentare, cât și în rezolvarea cumpărăturilor și achiziționare de medicamente, alimente, precum și prin oferirea de consiliere juridică, îngrijire pastorală sau asistență medicală la domiciliu.

Cei care au nevoie de ajutor pot suna la 0265-55.55.55 de luni până vineri, între orele 15 și 20. Solicitarea va fi transmisă acelei organizații partenere care poate oferi ajutor în rezolvarea problemei specifice.

 

MOMENTELE DIFICILE ÎI UNESC PE OAMENI MAI MULT CA ORICÂND!

Sute de pachete cu donații constând în alimente de bază (cartofi, mezeluri, lactate, pâine etc.) au ajuns la vârstnicii de peste 65 de ani, din Târgu-Mureș, care au nevoie de ele mai mult ca oricând.

Municipalitatea târgumureșeană, prin vocea consilierului primarului, Claudiu Maior, mulțumește oamenilor de afaceri din Mureș care au lăsat concurența și orgoliile la o parte, precum și voluntarilor care merg din ușă în ușă pentru a duce alimente acolo unde este nevoie.

 

AZOMUREȘ - ISU, UN PARTENERIAT ÎN SLUJBA COMUNITĂȚII

Azomureș a marcat, în urmă cu câteva zile, un an de la operaționalizarea punctului ISU/SMURD pe platforma Combinatului. În această perioadă, paramedicii SMURD au intervenit la peste 3.000 de solicitări în zona arondată: cartierul Mureșeni din Târgu-Mureș, comuna Cristești, orașul Ungheni și alte localități din zonă, majoritatea intervențiilor (99,9%) realizându-se în afara platformei Azomureș. „Marele câștig pentru populația din zonă este reducerea timpilor de intervenție, minute care pot face diferența dintre viață și moarte. Le mulțumim paramedicilor și voluntarilor ISU Mureș care își desfășoară activitatea la punctul de lucru Azomureș", transmit reprezentanții companiei.

 

SE LUCREAZĂ LA REABILITAREA PODULUI MUREȘ

Marți, 7 aprilie, a început faza a doua a lucrărilor de reabilitare la Podul Mureș, lucrări ce se desfășoară pe durata stării de urgență, când traficul rutier și pietonal este redus considerabil.

Circulația pe Podul Mureș, în perioada desfășurării lucrărilor, va avea loc pe cele două benzi refăcute anul trecut, câte una pe fiecare sens de circulație.

„Îi rugăm pe conducătorii auto să manifeste vigilență sporită și să respecte semnificația indicatoarelor de circulație amplasate în zonă!" - este îndemnul consilierului primarului, Claudiu Maior.

 

PE AUTOSTRADĂ, ȘI BUNE ȘI RELE

Se avansează în ritm alert pe cei 17,9 km dintre Iernut și Chețani ai Autostrăzii Transilvania, unde asocierea Astaldi-Max Boegl a ajuns la stadiul fizic de aproximativ 90%, informează reprezentanții Asociației Proinfrastructură, estimând că, în condiții normale, șantierul va fi gata în luna iulie, dar riscă să nu fie inaugurat!

Pe segmentul vecin (15,7 km între Chețani și Câmpia Turzii), lucrările sunt înghețate din cauza neasumării de către CNAIR a unor cheltuieli suplimentare apărute în execuție și situației financiare foarte precare a constructorului Straco, aflat în insolvență, detaliază cei de la Proinfrastructură, apreciind că, în câteva luni, sectorul Iernut-Chețani are „șanse mari" să devină un nou „muzeu de autostradă" pentru că nodul rutier Chețani este pe tronsonul celor de la Straco.

„Solicităm responsabililor din CNAIR să rezilieze de urgență contractul cu Straco, să preia și să finalizeze în regie proprie, în această vară, nodul Chețani (cel puțin două bretele aferente conexiunii A3-DN15) pentru ca șoferii să poată circula pe noua autostradă, să facă rapid expertiza și apoi să lanseze licitația lucrărilor rămase până la Câmpia Turzii", transmit reprezentanții Proinfrastructură.

 

LA SIGHIȘOARA, CONTINUĂ PROGRAMUL „EURO 200"

Programul „Euro 200" pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare se derulează și în anul 2020, informează municipalitatea.

Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenții învățământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 250 lei/membru de familie, potrivit normelor legale în vigoare. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii, iar pentru obținerea acestui ajutor, beneficiarii întocmesc o cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la Hotărârea de Guvern nr. 1294/2004, pe care o depun la unitatea de învățământ la care este înscris elevul/studentul. Cererea și documentele doveditoare pot fi transmise prin poștă sau prin alte mijloace de comunicare, nefiind necesară deplasarea petentului la unitatea școlară.

Transmiterea cererilor se va face până la data de 17 aprilie, iar stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinație în bugetul Ministerului Educației și Cercetării, conform legislației în vigoare.

 

NICIUN CAZ DE INFECȚIE CU SARS-COV-2 LA TÂRNĂVENI

În acest moment, în municipiul Târnăveni nu avem NICIUN caz de infecție cu SARS-CoV-2. De asemenea, nu există NICIO persoană în carantină. Se află în autoizolare 79 de persoane, care sunt supravegheate strict de autorități, anunță primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, pe pagina sa de socializare.

A început a doua acțiune de dezinfecție, în toate scările de bloc din municipiul Târnăveni și sunt în curs de instalare dozatoarele cu soluții dezinfectante, în fiecare scară de bloc din municipiu. Există situații în care, din precauție, echipelor care le instalează nu le este permis accesul în scările de bloc, informează colegii de la tirnaveni.ro.

Acolo unde aveți suspiciuni, solicitați legitimațiile de serviciu sau autorizația. Este foarte important ca, în perioada următoare, să respectăm cu strictețe măsurile de izolare. Stăm acasă, să ne putem reîntâlni cât

mai repede! a mai anunțat primarul Sorin Megheșan, potrivit sursei citate.

 

NOUĂ ANGAJAȚI AI PRIMĂRIEI CRĂCIUNEȘTI AU INTRAT ÎN AUTOIZOLARE

Nouă angajați ai Primăriei Crăciunești au intrat în autoizolare la domiciliu după ce la sediul administrației publice locale s-a prezentat un cetățean depistat pozitiv la testul de determinare a infecției cu coronavirus.

Potrivit informațiilor primite de la Primăria Crăciunești, cei 8 angajați rămași în activitate reușesc să asigure funcționarea instituției în regim adaptat condițiilor date. Imediat după sesizarea primită, Instituția Prefectului - Județul Mureș a contactat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, care a confirmat că în două sate ale comunei Crăciunești (Crăciunești și Budiu Mic) există o creștere a numărului de persoane pozitive Covid-19 și a celor autoizolați la domiciliu. Ancheta epidemiologică DSP Mureș este în curs, a anunțat, miercuri, Instituția Prefectului - Județul Mureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a stabilit, imediat, un plan de acțiune care presupune înăsprirea măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu Covid-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat și va monitoriza situația epidemiologică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide, a precizat Instituția Prefectului. 

 

Lasă un comentariu