ÎN LOC SĂ PLIMBE TURIȘTII, BIRJARII VIENEZI LIVREAZĂ MÂNCARE BOLNAVILOR...

Distribuie pe:

Așa-numitele „fiacre" (căruțe pe patru roți, trase de cai) au fost o constantă în viața Vienei încă de când aceasta era capitala unui vast imperiu. În prezent, ele trăiau din turism, oferind tururi ale centrului orașului, cu faimoasa sa catedrală și palatul imperial.

Însă, acum, de când Austria este în autoizolare, unii dintre birjari oferă o mână de ajutor efortului de a oferi mese gratuite vârstnicilor, care sunt amenințați în mod special de coronavirus.

„Nu sunt turiști, nu sunt afaceri deloc, astfel că toată lumea este acasă. Dar caii încă au nevoie să se miște. Ideea mea a fost să combin practicul cu ceva în ajutorul oamenilor care au nevoie de el. Este și un mic semnal că, în pofida tuturor lucrurilor care se întâmplă, suntem aici pentru oameni, bucuroși să ne jucăm rolul nostru.

Rezervările la hoteluri sunt interzise, hotelul Intercontinental Viena nu are turiști, dar oferă mese gratuite vârstnicilor din cartierul în care se află.

Alături de alți doi birjari, m-am alăturat eforturilor de a livra cele 250-300 de mese pregătite zilnic de către hotel, care mai sunt transportate și cu mașini sau biciclete.

Începând de luni (13 aprilie 2020), grupul nostru va trece la livrarea hranei către personalul medical aflat pe schimbul de noapte al unuia din spitalele apropiate", a afirmat pentru Reuters, citat de HotNews.ro, Christian Gerzabek, un birjar part-time și oficial vienez din partea Partidului Popular Austriac.

Lasă un comentariu