IMPORTANT! STIMULENTUL DE INSERȚIE, PLĂTIT ȘI ÎN CAZUL SUSPENDĂRII CONTRACTULUI DE MUNCĂ

Distribuie pe:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat miercuri (8 aprilie 2020) pe pagina sa de Facebook că părinții a căror contracte de muncă au fost suspendate sau întrerupte pe perioada stării de urgență vor primi stimulentele de inserție, neîntrerupt, timp de 90 de zile.

„Părinții aflați în plata stimulentului de inserție, cărora li s-a suspendat (sau încetat) contractul de muncă pe perioada stării de urgență primesc neîntrerupt stimulentul pentru o perioadă de 90 de zile.

Am luat această decizie în urma sesizărilor primite de la părinții reveniți la muncă și care au fost afectați de suspendarea contractelor de muncă. Ne pasă de părinții care și-au dorit să revină la muncă, înțelegând că așa putem ieși din această criză.

Din păcate, mulți dintre cei care beneficiau de plata stimulentului sunt în situația încetării sau suspendării contractului de muncă, fără un orizont optimist în timp, datorită răspândirii COVID-19. V-am auzit și am reacționat la timp, așa încât fiecare părinte afectat să fie liniștit", a precizează ministrul Violeta Alexandru.

*

Reamintim că stimulentul de inserție reprezintă o sumă de bani ce se acordă părinților care se întorc mai repede la muncă din concediul de creștere a copilului.

Conform legislației în vigoare, în prezent, stimulentul de inserție este în cuantum de 650 de lei lunar și se acordă până când copilul împlinește 3 ani (respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap).

Lasă un comentariu