„OMUL CU BRAȚUL DE AUR"

Distribuie pe:

„Omul cu brațul de aur" a donat din prețiosul său sânge de 1.173 de ori în 60 de ani, în medie o dată la fiecare 19 zile. În total, a donat 551 litri de sânge.

Înainte de a deveni cunoscut ca „omul cu brațul de aur", australianul James Harrison a fost un copil firav. În 1951, la vârsta de 14 ani, chirurgii au trebuit să-i îndepărteze unul dintre plămâni.

Harrison a așteptat să împlinească 18 ani, vârsta legală, pentru a dona sânge în Australia, apoi a început să meargă cu regularitate la unul dintre birourile Crucii Roșii australiene pentru a duce la îndeplinire misiunea pe care și-o fixase.

Într-o zi, după câteva donări, serviciile de sănătate din țară l-au contactat pe John Harrison, considerat omul providenței. Din motive neclare, sângele său conține anticorpi anti-D, un tip extrem de rar și deosebit de valoros în lupta împotriva unei boli letale: boala hemolitică a nou-născutului, prin care anticorpii anti-D ale anumitor femei gravide distrug celulele roșii din sângele fetușilor.

„Este, probabil, singurul meu talent", spune australianul cu umilință, fericit că a fost în stare să ajute atât de mulți oameni să supraviețuiască. Printre ei, propria nepoată, de când Tracey a primit injecții anti-D în 1992.

În primăvara anului 2018, Harrison a efectuat cea de-a 1.173-a și ultima donare de sânge. La cei 81 de ani, trecuse deja de mult timp limita de vârstă pentru donarea de sânge și plasmă, stabilită la 80 de ani în Australia.

Și-a încheiat astfel cariera extraordinară de donator: o dată la fiecare 19 zile, în medie, știind că perioada minimă între două donări este de 14 zile.

Sursa: incredibilia.ro

Lasă un comentariu